SVE VEĆI DODIKOV RAČUN BEZ KRČMARA

Autor/ica 20.9.2012. u 09:02

SVE VEĆI DODIKOV RAČUN BEZ KRČMARA

Tezgareći naveliko i siledžijski sudbinom Bosne i Hercegovine, njen nezakoniti  samopostavljeni ˝upravitelj˝ predsjednik Republike Srpske  Milorad Dodik neprekidno povećava svoj neplaćeni račun falsifikovanja istorije, podvala narodima BiH i neistina serviranih svijetu, strmoglavljući se  prema provaliji potpunog političkog i ljudskog bankrotu.

          Obraćajući se malobrojnim posjetiocima tribine SNSD, odnosno srpsko-republičke govornice u Sarajevu, on je izjavio kako Srbi u RS moraju dalje istrajati u zaokruženju svoje države u okviru (istorijskih) granica BiH koja nikad neće opstati kao posebna država. Podvlačeći kako  je u Sarajevu izvršen genocide nad srpskim stanovništvom pa je posjeta tribini tako mala. Uz brojčanu ilustraciju drugih govornika sa tribine koji rekoše da je od 160.000 Srba koliko ih je bilo u gradu prije sukoba sada ostalo samo 7.000. I kako je zamoljen sa hrvatske strane da im pomogne u otklanjanju tortura nad hrvatskom djecom – učenicima u glavnom gradu BiH.

          Nazdravlje vam na neistinama, vaša ekselencijo, Predsjedniče!

          Vaše ocjene o genocidu nad  Srbima u  Sarajevu zvuče poput svirke kroz šuplju tikvu jer su potpuno izmišljene,  sračunate na daljnje produbljavanje mržnji medju Srbima i građanima BiH, to vaše omiljeno psihološko čedo podvajanja, udaljavanja i izolacija komšija koje zdušno njegujete otkako ste na vrhu vlasti u Republici Srpskoj.

Vi znate bolje nego mnogi drugi šta je uradjeno tokom okruženja i bombardovanja Sarajeva kad je Mladićeva artiljerija izvršavala njegovu komandu o ˝raspamećivanju˝ Sarajlija, podjednako i Srba koliko muslimana i Hvata. Vi takodje znate ko je, nakon Dejtona i u toku sukoba, izdavao direktive stanovnicima Srbima da napuste ¨tursko˝ Sarajevo. Sto će reći da je upravo  ognjem i mačem agresora, to jest vojske RS u začetku, iz Sarajeva istjerano na desetine hiljada i Srba, uz nekoliko stotina hiljada pripadnika ostalih naroda i religija. A danas ste, navodno, ojadjeni što se na vašem mitingu u glavnom gradu pojavila samo šačica vaših sunarodnjaka, dok, prema vašim tvrdnjama, ostali koji nisu dosli na taj skup, služe Bošnjacima kao dekorativno cvijeće srpstva od papira.

          Ali kada je već riječ o genocidu, podsjećamo vas na samo neke brojčane stavke satiranja gradjana BiH tokom sukoba na orgijama krvi i mesa od strane velikorpskog četništa i razbojništva. Mislimo da je nepotrebno dalje isticati 8.000 ubijenih muslimana i nešto Hrvata na području Srebrenice, što kod vas zasigurno izaziva dosadu jer se to stratište koristi ˝suviše često˝. Šaljemo vam, medjutim ˝račune˝ za seriju ˝malih genocida˝ na područjima današnje Republike Srpske oko kojih obigravate kao mačak oko vrele kaše. U međuvremenu se već godinama upinjete da istaknete sve zločine protiv Srba u BiH, makar se radilo  o samo nekolicini vaših u grobnici, kojih je istina bilo, ali samo kao uzorci odnos  ˝mustre˝ onog što su uradile velikosrpske koljačke bande.

          Na području Prijedora u kratkom roku od par dana pobijeno je 3.200 ljudi.

          U rejonu Bratunca likvidirano u toku dva – tri dana preko 3.000 mještana.

          U Sarajevu 11.000.

          U Mostaru 2.000.

          A koliko još u Foči, u Višegradu, u Kozarcu, u Gradačcu, Zenici i Tuzli…?

          Konačnom saldu dodajemo stotine hiljada protjeranih sa svojih ognjišta, uz srušene i opljačkane domove, uz desetine hiljada silovanih žena!

          Da, da, u pravu ste gospodine Predsjeniče kad kažete da je to sve uradjeno prije nego što ste se vi domogli političke vlasti, pa navodno ne možete biti odgovorni za ono što se desilo bez vas. Ali  vaš dosije iz perioda vaše apsolutne vladavine sadrži čitava poglavlja sistematskog raspirivanja odioze, netrpeljiuvosti i razlaza izmedju vaše same sebi dovoljne Republike Srpske i  ˝ostatka˝ BiH. A sve su to elementi čerećenja teritorije BiH i duša njenih gradjana.   

                   Kada je riječ o navodnoj molbi Hrvata FEDERACIJE BiH da im vi pomognete da se onemogući tortura od strane bh. ¨turaka¨ koja se sistematski provodi nad hrvatskom mladosti  na području BiH, mogu vam reći da je taj apel poslan na pravu adresu. Jer pričaju da vam uvijek navru suze na oči kad čujete da su negdje poklana i rasčerečena muslimanska ili hrvatska djeca. I da upravo zbog te bolećivosti odbijate kvalifikaciju da je u Srebrenici izvršen genocid uz stradanja velikog broja maloljetne mladosti, opredjeljući se radije za kvalifikaciju ˝običan zločin˝, smatrajući valjda da takvo objašnjenje za majke, očeve i ostalu rodbinu zvuči  manje strašno!

          Vi dalje izjavljujete kako Srbi koji žive u Sarajevu treba da budu  i ostanu pravi Srbi  a ne neka kvaziintelektualna dekoracija srpstva. Oni, rekoste, ne treba da rade bilo šta protiv muslimana i Hrvata već isključivo da se bore i da brane vaše stavove i principe. A da li uopšte slutite kako takvim ocjenama i zahtijevima radite protiv samog sebe i svojih zavedenih sunarodnjaka?  Jer svoje mandate visoke vlasti u RS uglavnom trošite da negirate BiH kao državu, da je nazivate džamahirijom, njen glavni grad Teheranom i politiku njenog vodjstva recidivom antisrpske otomanske vlasti? Redovna je postapalica vas i vaših sljedbenika tvrdnja da BiH niti je kad bila niti će ikad biti održiva država. Zar to nije najpodmukliji metod djelovanja protiv gradjana BiH za koje je ona jedina prava država jer druge nemaju, jer ih velika većina ne želi posebnu državicu za Bošnjake, za muslimane, ogradjenu zidovima samodovoljnosti i izolacije. Što nikad nije bila težnja onih čiji preci žive vijekovima na njenom području.

          Moram ponoviti da vaš plan o daljnjem jačanju samostalnosti Republike Srpske, sve do nekakvog otcjepljenja i privijanja uz skute ˝prave majke˝ – države Srbije, svežete, kako narod kaže, kenjcu  pod rep. Jer niko ne može nekažnjeno graditi nekakvo svoje zdanje na terenu gdje je pobijen najveći broj onih koji nisu po volji nabijedjenih vlasnika gradjevinske parcele. Jer niko ne može oteti domovinu i pradomovinu ljudima čiji preci zajedno s njima žive tu od pamtivjeka, bili oni živi ili ubijeni zločinačkim nagonom velikosrba. A najgore je kad se mrtvi oglašavaju na uho onih koji ih satraše!

          Zbog toga još jedno upozorenje: kanite se ćorava posla i uradite sve kako bi se narod RS uklopio u granice Bosne i  Hercegovine i zajedno sa ostalim narodima gradio skladnu državnu zajednicu u kojoj vise nikad ne bi bilo ubica, koljača, osvetnika i uzgajivača mržnji kao ni nadređenih niti podređenih građana ili naroda. A pogotovo ne takvih kao što ste vi, koji je umislio da će na nekakvoj republičkosrpkoj, srbijanskoj i ruskoj ravni i sili ostvariti svoj lijepi san o samostalnosti.

U tom snu vi ste naizgled udobno izvaljeni na tronu navodnog srpskog heroja. Koji je, kako reče  akademik Dobrica Ćosić, izvojevao u XX vijeku jedinu slavnu pobjedu za Srbe  ˝velike˝ Srbije.

Ali poslije svagog sna, makar ga zvali i lijepi san, dolazi budjenje i otrežnjenje.

Vi ćete u toj realnosti i dalje sve dublje gaziti stopama akademika Ćosića koji je uobličio teoriju i devizu da više nikad ne može biti zajedništva i skladnosti izmedju naroda i religija na području bivše  Jugoslavije.

Pazite, medjutim, da vaše čizme a zatim i vas cijela ne proguta živi pijesak močvare koji ne trpi rodonačelnike mržnji, podjela, nacionalno – vjerske fobije i drugiuh najvećih zala ljudskog roda.

No, čini se, da ste ipak predodređeni da nestanete u toj kaljuži. Jer činite sve da budete njen plijen

chicagoraja.net

Autor/ica 20.9.2012. u 09:02