Nema napretka dok HDZ ne nestane

Autor/ica 24.6.2012. u 11:03

Nema napretka dok HDZ ne nestane

Tomislav Karamarko je političar opasnih namjera, a HDZ – HDZ se nije promijenio niti za milimetar. Još uvijek je to ona ista, stara stranka klijentelista i sjecikesa u čijim prostorijama nije pametno objesiti kaput ako prije iz njegovog džepa nisi izvadio i na sigurno ostavio novčanik.

Ima u HDZ-u, vjerujemo, i časnih te poštenih ljudi, što je opaska koju pišemo reda radi. Ako ih ima, oni su u stranku zalutali i nikad neće napraviti ozbiljniju karijeru. HDZ, čast i poštenje naprosto se ne podnose. Neobično ih je vidjeti čak i u istoj rečenici. HDZ se nikad neće promijeniti, jer stranka izgrađena na temeljima na kojima stoji ova koja je opljačkala Hrvatsku teško da može biti drugačija. 

Tomislav Karamarko političar je opasnih namjera, jer demokratski izabranu vlast naziva nenarodnom, što je retorika koju dijeli sa simpatizerima nacizma. Isti termin, primjerice, koristi Prvi Triumvir Nove hrvatske desnice Mladen Schwartz u dokumentu sačinjenom na zatvorenom sastanku Glavnoga stana obnovljene Nove Hrvatske Desnice, održanom 23. rujna 2010 u Loborgradu. 

– Nova hrvatska desnica istom odlukom propisuje da se svim častnicima Hrvatske Vojske, kojima je uzurpatorski kolovođa nenarodne vlasti bezpravno oduzeo njihova u ratu zavrieđena odličja, ona vrate uz pripadajući povrat vojničke časti, stoji u tom Schwartzovom dokumentu. Ako vas sjećanje dobro ne služi, Mladen Schwartz najpoznatiji je hrvatski simpatizer režima Adolfa Hitlera. 

Tomislav Karamarko političar je opasnih namjera jer je politički diletant koji na poziciji šefa najveće oporbene stranke ne zna smisliti ništa bolje, nego demokratski izabranu vlast nazvati nenarodnom. Strah nas je i pomisliti što bi mu sve palo na pamet kad bi se danas-sutra uspio dokopati vlasti. 

Što se HDZ-a tiče, želite li do kraja upoznati njegovu narav pozorno pratite suđenje bivšem šefu stranke Ivi Sanaderu. Usput rečeno, riječ je o jednom od simpatičnijih i darovitijih političara HDZ-a, koji je, avaj, imao nesreću da su ga roditelji na gladan stomak pravili. Pogledajte, dakle, to suđenje, počujte svjedočenje bivšeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka pa recite vjerujete li u jednu jedinu riječ koju čujete. Nitko u HDZ-u ništa nije znao, samo Sanader, Barišić i – možda Maček.

Svi ostali nevini su kao novorođenčad. U isto vrijeme, malo koji od tih svjedoka što danas terete šefa kojem su do jučer ljubili ruke i uvlačili mu se pod kožu može objasniti porijeklo vlastite imovine. Samo lud čovjek može misliti da je ono što je HDZ opljačkao Hrvatskoj završilo isključivo u Sanaderovoj kući. Da hrvatski slučaj bude teži, HDZ je taj koji je ekipirao pravosuđe, za njegov račun je do jučer radilo, točnije nije radilo Državno odvjetništvo, njihovi kadrovi sjede na odgovornim mjestima u policiji i državnoj upravi. Tu se preko noći neće i ne može ništa promijeniti, a bog zna da bi u hrvatskoj kući trebalo mijenjati sve, od podruma do tavana. 
  
Sve što je HDZ dodirnuo svojim prstom upropašteno je. Sad su kao reformirani, pa u Mostar na noge Branimiru Glavašu šalju izaslanike da s ratnim zločincem ispregovaraju zajednički nastup »demokršćanske opcije«. Tko su izaslanici? Zoran Gobac i Višeslav Vukojević. Jedan svojedobni gost crnih kronika, a drugi bog i batina hrvatskog rukometa te stalni gost sportskih stranica, iako su se mnogi spremni zakleti da bi se uz temeljitu istragu i on našao u onom dijelu novina gdje mu je gostovao pajdaš iz pregovaračkog tima.

Kad čovjek sve zbroji i oduzme mora doći i do ovog zaključka: koliko god bile odiozne mjere štednje što ih provodi aktualna Vlada, nitko nema pravo zaboraviti da je Zoran Milanović čovjek gurnut u HDZ-ovu stupicu. Nije u stupici završio samo on, nego cijela Hrvatska.

Ne sviđa nam se niti najmanje ekonomska politika koju Milanović provodi i nismo sigurni da je ona jedina moguća, ali nepošteno bi bilo nemati u vidu startnu poziciju iz koje je krenula Kukuriku Vlada. Ta pozicija nije nula, nego minus tisuću, minus sto tisuća, minus milijun, minus milijardu, minus četrdeset milijardi. Kreatori naše nesreće sad ponovno dižu glavu. Za predsjednika su dobili čovjeka u čiju riječ se nitko ne može i ne smije pouzdati, čovjeka koji i nakon unutarstranačkih izbora nastavlja s bljuvanjem rigidnog nacionalizma, čovjeka opasnijeg utoliko što dolazi iz svijeta obavještajne muteži koja je Hrvatskoj češće nanosila štetu, nego donosila korist.

Ako se HDZ uspije osoviti na noge, Hrvatska će pasti i izdahnuti. S vampirom koji nam je isisao gotovo svu krv ne treba se šaliti

Novi List

Autor/ica 24.6.2012. u 11:03