Namjerno zaboravljanje distrikta Brčko

Gradimir Gojer
Autor/ica 12.12.2018. u 09:00

Namjerno zaboravljanje distrikta Brčko

Foto: RTRS

Predstavnici manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, pa i član Predsjedništa iz reda srpskog naroda, u svojim javnim istupima svjesno i tendenciozno falsificiraju čak i dejtonsku strukturu države Bosne i Hercegovine. Govoreći da Bosnu i Hercegovinu čine dva entiteta i tri naroda oni ne prave samo krupnu i namjernu grešku prema svim onima koji se osjećaju građanima Bosne i Hercegovine, a koji nisu opterećeni ni nacionalno, ni vjerski, ni entitetski pogotovo, jer oni su jednostavno građani!

Dapače politička realnost, slovo i pravorijek Dejtona se u njihovim izjavama ne poštuje, prije svega što se iz političkog konstituensa nastalog slovom Dejtona svjesno izbacuje Distrikt Bosne i Hercegovine, Brčko. To nije previd niti je imalo slučajno. Republika Srpska od Dejtona naovamo radi sve da građane Distrikta uvjeri da su građanima Republike Srpske. Čak se na vremenskim prognozama medija iz manjeg bh. entiteta Brčko tretira dijelom Republike Srpske?!

Na ove falsifikate povjesti ne reagiraju godinama ni najviši predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, a vječiti statist i spavač u političkom životu Bosne i Hercegovine Valentin Incko, koji bi morao tumačiti Dejton na pravi način, što mu je temeljna obaveza unutar funkcije koju obnaša, to jednostavno i neće da vidi!?

Ne čudim se Draganu Čoviću i njegovim kockastim istomišljenicima, jer su oni odavno cijelu stvar sa Posavinom, pa i Brčko distrikt jednostavno predali Miloradu Dodiku i njegovim sljedbenicima.

Iznenađuje po ovom pitanju orkestrirana šutnja tzv. pro bh. stranaka. Nitko ništa ne govori, a srpski nacionalisti u BiH trijumfiraju.

U svom posljednjem istupu član Predsjedništva Milorad Dodik, na izvanredno sazvanom press obraćanju, pominjući konstituens države kojom utroje stoji na čelu, opet nije pomenuo Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine.

Kako su Tuđman i Milošević podijelili i na salveti iscrtali tako se i danas stvari odvijaju.

Nema opravdanja za nereagiranje bh. integralista kad je ovaj problem grubog falsifikata u pitanju!

Gradimir Gojer
Autor/ica 12.12.2018. u 09:00