Na Kosovu se puca ,nema povrijeđenih

Autor/ica 18.9.2011. u 10:10

Na Kosovu se puca ,nema povrijeđenih

Iz pravca albanskog sela Košutovo sinoć nešto posle 21 čas začula se rafalna paljba u pravcu sela Zupče na mestu gde Srbi od pre dva dana drže u potpunoj blokadi magistralni put Kosovska Mitrovica – Ribarić.

Meštani su rekli da povređenih nema i dodali da su njihove albanske komšije nervozne zbog blokada koje i njima onemogućavaju normalno kretanje automobilima.

To je bio razlog da Srbi izruče nove količine šljunka i ojačaju blokade na ovom putnom pravcu. Put su blokirali i u mestu Banje u blizini prelaza Brnjak, gde su uu petak helikopterima prevezeni carinici
Euleksa i Kosova što Srbi ne prihvataju.

Važni putni pravci blokirani su i u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić i već tri dana nijedno vozilo međunarodnih snaga nije propušteno ka krajnjem severu Kosova.

Lokalni Srbi se kreću alternativnim putnim pravcima koje sami kontrolišu ali je s obzirom da se radi o lošim kolovozima i šumskim putevima njihovo kretanje je otežano.

U međovitim sredinama u severnoj Kosovskoj Mitrovici gde zajedno žive Srbi i Albanci, sinoć  je pojaccano prisustvo pripadnika Kosovske policijske službe kako bi se ibegli incidenti s obzirom da
je situacija u gradu napeta.

Tagovi:
Autor/ica 18.9.2011. u 10:10