Muamer Zukorlić se kandiduje za predsednika Srbije

Autor/ica 7.4.2012. u 14:27

Muamer Zukorlić se kandiduje za predsednika Srbije

Muftija Muamer Zukorlić objavio je danas da će se kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima.

“Moja kandidatura zasnovana je na uverenju da su država i društvo na ivici propasti i ja ću ponuditi autentičan program spasa prihvatljiv za sve građane Srbije”, rekao je Zukorlić na konferenicji za novinare u Novom Pazaru.
“O tome ću odluku doneti do ponedeljka”, rekao je Zukorlić. On je ocenio i da njegova kandidatura nije tako neočekivana, kako su je neki prokomentarisali.

“Moja celokupna misija je da nikada u važnim sutuacijama za sve ljude nisam bio po strani. Želim da preuzmem odgovornost, jer bi jako bilo sebično i nekorektno sa moje strane da u situaciji kada imate blede programe svih ostalih kandidata da, imate kvalitan program i sakrijete ga od javnosti”, rekao je Zukorlić.

On ovom prilikom nije želeo da govori da li će, ukoliko dođe do drugog kruga predsedničkih izbora, dati podršku nekom od kandidata.

“Nema sumnje da ću dobiti ozbiljan broj glasova. Posle izbora možemo govoriti o tome. Ono što je sigurno je da glasove koje dobijem neću izneveriti i da će biti upotrebljeni u skladu sa programom kojeg proklamujem”, rekao je Zukorlić.

Glavni muftija IZ u Srbiji je rekao da će se funkcije u ovoj verskoj zajednici odreći onog trenutka “kada bude pobedio na izborima za predsednika Srbije”.

Kandidati za predsednika Srbije do sad su RIK-u podneli lideri Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i Demokratske stranke Boris Tadić.

Prema najavama, u predsedničkoj trci učestvovaće i predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković, predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i predstavnik Pokreta “Dveri” Vladan Glišić i Jadranka Šešelj, supruga lidera radikala.


Tagovi:
Autor/ica 7.4.2012. u 14:27