Most za našeg Nijaza

Autor/ica 24.2.2012. u 08:10

Most za našeg Nijaza

Poslanici Socijaldemokratske unije (SDU) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo pokrenuli su inicijativu da se most koji se gradi kod Akademije likovnih umjetnosti nazove po nedavno preminulom članu predsjedništva ove stranke Nijazu Durakoviću, saopćeno je danas na pres-konferenciji SDU-a u Sarajevu.

Predsjednica Općinske organizacije SDU Novi Grad Mira Jurić zagarantovala je mnogobrojnim okupljenim članovima i simpatizerima uspjeh na predstojećim lokalnim izborima u oktobru.

Općinska organizacija SDU Novi Grad od danas ima 900 novih članova ili ukupno 1.750 što nam daje za pravo da očekujemo dobar rezultat na narednim općinskim izborima“, kazala je Jurić.

Predsjednik Kantonalne orgnizacije SDU Sarajevo Mujo Hošić kritikovao je vladajuće stranke zbog stanja u zdravstvu, zatečenosti vremnskim neprilikama, te nebrige o boračkoj populaciji.

Nije mi jasno kako pored svih problema u kojim se nalazimo mogu izjavljivati da je Sarajevo grad ugodnog življenja“, dodao je Hošić.

Potpredsjednik SDU-a Miro Lazović osudio je nepotizam funkcinera na svim nivoima vlasti u državi i istakao da su vrijednosti za koje se SDU zalaže pravda, moral, jednakost i patriotizam.

Bosanskohercegovačko društvo ne može napredovati sve dok partije na vlasti svojataju državu i njena dobra“, smatra Lazović.

Predsjednik SDU-a Nermin Pećanac rekao je da su najveći problemi Bosne i Hercegovine tajkuni i kriminalci, a da su građani postali njihovi taoci.

Gdje je revizija privatizacije i zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine o kojem se toliko pričalo? Moćnici iz stranaka na vlasti uspjeli su staviti pod svoju kontrolu dio medija, sindikata i nevladinih organizaija, ali SDU neće moći”, izjavio je Pećanac i podsjetio na parolu Nijaza Durakovća: “Zajedno protiv lopova, korupcje i siromaštva”.

Tagovi:
Autor/ica 24.2.2012. u 08:10