KREŠENDO

Petar Fehir
Autor/ica 20.4.2016. u 14:58

KREŠENDO

Foto: rtl

Pa i Homer bi vidio da je ovaj “gulaš” produkt Vasinih kućnih čarolija.

Prvo, teško je povjerovati tzv. “izbornim” rezultatima u HDZ-u. Iskonstruirana brojka od 90 000 (sa 98, 99 posto glasova voljenom predsjedniku) trebala je, kako je to već izrečeno iz HDZ-a, dati Karamarku veći kredibilitet (mjesto predsjednika Vlade) – ulogu recipročnu broju glasova.

Drugo, Bandićev spin je iz iste kuhinje. Nema, kao, smisla da Karamarko izlazi s prijedlogom i prijetnjom o preslagivanju vlade, pa je taj zadatak povjeren Bandiću, koji dela sa svim bačenim kostima ne bi li se izvukao u sudskom procesu.

Ovi probni baloni trebali bi testirati puls javnosti, i ako reakcija ne bude prežestoka, što se kod ove paralizirane i po pola podijeljene javnosti i ne očekuje, kreće se u realizaciju. Već se skupljaju “otpadnici” na svim stranama kako bi se došlo do ruke više u Saboru.

U tome HDZ-u nema premca. Pa misle, valjda, – nećete vi nama, čavle u glavu! Niste ni prije!

Orešković šuti kao p. Nema ga nigdje. On, kao, nešto brine o gospodarstvu. Kruži Hrvatskom poput agenta neke farmaceutske kompanije u lovu na resurse (investicije). Očito je da i on gradi odstupnicu i  skuplja okolo dukate da se, kad dođe vrijeme za udaju, što bolje udomi.

Za to vrijeme Grmoja bira najpovoljniji trenutak za spuštanje zastora – izlazak MOSTA iz Vlade, sa što manje žrtava.

Optuže prvo HDZ za izdaju nacioanalnih interesa, pa onda oni, koji to nisu mogli gledati, ruše Vladu i traže nove izbore. Na tim će izborima, nadaju se, dobiti nekih šest, sedam posto, pa njihova uloga, kojoj nisu dorasli, neće više biti tako značajna da im zadaje glavobolje.

Pa bi se mogli lijepo početi pripremati za skore lokalne izbore i tamo ostvariti upravo one ambicije, kojima su, po svojim političko-intelektualno-iskustvenim kapacitetima, i dorasli.

I zato će, pošto su zanemarili taktiku, završiti, što kaže Sejo, u nižerazrednom Vratniku (Metkoviću).

Petar Fehir
Autor/ica 20.4.2016. u 14:58