Kijamet Dan u Splitu: 320 povrijeđenim, građani traže hitnu ostavku Keruma

Autor/ica 6.2.2012. u 16:07

Kijamet Dan u Splitu: 320 povrijeđenim, građani traže hitnu ostavku Keruma

Splitski SDP kritizirao je ponašanje gradonačelnika Željka Keruma, kojem posebno zamjeraju lošu organizaciju za vrijeme vremenskih nepogoda.

– Kerume, ponovno dokazuješ da nisi sposoban biti gradonačelnik pa ti poručujemo: spasi grad Split i njegove stanovnike – daj ostavku! – poručili su splitski SDP-ovci putem svog Twitter profila.

——————————————————————————————————————

Na hitni kirurški odjel splitskoga Kliničkoga bolničkog centra u posljednja tri dana, zbog pada na snijegu ili poledici, primljeno je 320 osoba s lomovima, među kojima je danas do ranog popodneva primljeno njih 50-ak, piše Dalmacijanews.com .

Ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović je tako veliki broj ozlijeđenih usporedio s ratnim stanjem te je okrivio civilne i državne vlasti jer su nespremno dočekale vremenske neprilike.

– Ovo je zrelo za ostavku svih civilnih, državnih i gradskih dužnosnika na svim razinama koji su odgovorni za ovakvo stanje – ustvrdio je Marasović.

Istaknuo je kako nije riječ o propustima, nego o totalnom nesnalaženju i nespremnosti iako su mediji najavljivali pogoršanje vremena, piše Dalmacijanews.com .

– Najbolje bi bilo da civilna vlast preda vlast vojsci – konstatirao je Dujomir Marasović, piše Net.hr .

Župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader od Vlade je zatražio pomoć u mehanizaciji radi čišćenja prometnica i probijanja snježnih nanosa na području županije. Također je istaknuo kako se građani moraju u većoj mjeri samoorganizirati u čišćenju snijega, piše

Tagovi:
Autor/ica 6.2.2012. u 16:07