Kako je “dolijala” Dijana Čuljak

tačno.net
Autor/ica 12.3.2013. u 10:05

‘Blagonaklono svjedočenje’ dvojice svjedoka u slučaju Core Media bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak navodno je bila spremna i honorirati protuuslugama.

Ipak, kako su je policija i Državno odvjetništvo imali na oku, taj ju je pokušaj na kraju doveo u Remetinec, piše Jutarnji list.

Prema optužbama tužiteljstva, Čuljak je jednome od svjedoka, bivšem direktoru Core Medije Goranu Šariću, za ublažavanje iskaza u slučaju Core Media nudila gotovo identičnu uslugu. Naime, kako Jutarnji otkriva, Šariću je ponudila da njezina sestra Maja Cenić, koja je bila u dugogodišnjoj vezi sa Šarićem, pozitivno svjedoči o njemu u jednom postupku koji se zbog gospodarskih malverzacija vodi protiv Šarića. Prema neslužbenim informacija Jutarnjeg lista, protiv Šarića se  zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom vodi postupak zbog  zloporabe u gospodarskom poslovanju.

Osim zbog ponude Šariću, Čuljak se našla iza rešetaka i zbog utjecaja na još jednog svjedoka, zadarskog TV voditelja Ivicu Štorića. Štorić je u  slučaju Core Media trebao svjedočiti o okolnostima svojeg angažmana u emisiji ‘1 na 1’ koju je Core Media producirala za Novu TV. Čuljak mu je  navodno također preko posrednika, poručila kako će mu u zamjenu za ‘dobar iskaz’ dati angažman na Z1 televiziji.

SEEbiz.eu

tačno.net
Autor/ica 12.3.2013. u 10:05