Javne osobe iz Hrvatske poručile: Dislajkam mržnju!

tačno.net
Autor/ica 19.1.2014. u 11:14

Javne osobe iz Hrvatske poručile: Dislajkam mržnju!

Kampanja “Ne govoru mržnje na internetu” prihvaćeni je poziv Republike Hrvatske od Vijeća Europe za uključivanje u provedbu istoimene on-line kampanje, a koju sprovodi Ministarstvo socijalne politike i mladih RH na čelu s ministricom Milankom Opačić.

“Ne govoru mržnje na internetu”, kampanja je pokrenuta na nacionalnoj razini s ciljem senzibiliziranja javnosti, posebno djece i mladih, o poštivanju ljudskih prava i negativnim utjecajima govora mržnje.

Ambasadorica kampanje je glumica i voditeljica Iva Šulentić, a osim nje kampanji su se priključile i brojne druge osobe iz javnog života Hrvatske, među kojima su Danijela Trbović, Ivana Nanut, Leona Paraminski, Goran Bogdan, Amar Bukvić, Tomislav Jelinčić te Klub hokeja na ledu Medveščak. Predstavljena je i web, ali i facebook stranica kampanje.

Mladi ljudi imat će ključnu ulogu u kampanji te će svojim proaktivnim djelovanjem na Internetu, u školi i zajednici osvještavati sebe i druge što je govor mržnje i kakve posljedice takav neprihvatljivi način izražavanja može imati.

Službeni video kampanje: 

Nikola Vučić

tačno.net
Autor/ica 19.1.2014. u 11:14