Fatiha za Davida

Radomir Lazić
Autor/ica 2.5.2018. u 21:55

Izdvajamo

  • Strašno vam je ovo trovlašće, strašnije od bezvlašća. Njihovi hapse vaše, vaši hapse njihove, što se više dokaza ”izgubi” na putu od jednog do drugog Suda to su veće šanse da neko dogura i do člana Predsjedništva i da se nagurava i otima oko mikrofona da bi lajali jedan na drugoga. A sve pred očima onih koji se satraše hvaleći vaš napredak.

Povezani članci

Fatiha za Davida

Foto: Austin Lucas & The Takers

Žao mi je tih mladića, Davida, Dženana, Srđana…ko još spominje Mahira Rakovca, umrle njegove roditelje i gledajući one koji se po izlasku iz Haga slave k’o heroji i ove za koje se organizuju mitinzi podrške razmišljam samo o mrtvima koji nikad neće moći da ispričaju šta je i kako je bilo. Šta uradiste od ove zemlje Sunce vam jebem!

Kako ide konstitutivni? Udarilo sve nešto po vama, to se hapsi, to mitinzi podrške, to sad ugroženi ugroženiji od ”ugroženih” dok im uglađena baraba igra kazačok a ludi Mile na čelu kolone traži pravdu za Davida. Sve poludilo jebote pa ćete se još i s nostalgijom sjećati dana kad su se uoči izbora po ko zna koji put betonirali isti trotoari a možda ćete i prvi put za lidera, umjesto njega, dobiti nju. Da uvede red i da vas liječi. Tak′e!

Traje, za sada muška, oštra borba ko će vam biti novi gospodar. Oni koji su to bili petsto godina, oni koje je 48. bravar odjebo u troskoku ili prijatelji (a ne može se istovremeno biti prijatelj i s njima i Palestincima) koji su vam napisali Ustav i koji je dobar svima osim vama. K′o slučajno. I nije Putin neko ko zaboravlja da je ista ova bagra iz RS i RS zdušno i finansijski podržavala njegovog protivkandidata na prvim izborima na kojima je postao Predsjednik RF. On pamti a vi se naguzite!

Strašno vam je ovo trovlašće, strašnije od bezvlašća. Njihovi hapse vaše, vaši hapse njihove, što se više dokaza ”izgubi” na putu od jednog do drugog Suda to su veće šanse da neko dogura i do člana Predsjedništva i da se nagurava i otima oko mikrofona da bi lajali jedan na drugoga. A sve pred očima onih koji se satraše hvaleći vaš napredak.

Strašno je da se baš uoči izbora pokreće istraga protiv svih ”viđenijih” opozicionera radi, za kratkog probnog mandata, pronevjere desetina miliona maraka. Strašnije je što možda i jesu!

Strašno je što, umjesto da budu zaštićeni svjedoci, bivši članovi kartela nezadovoljni diobom plijena osnivaju vlastite organizacije pa ih još zovu projektom. Još strašnije je da sve to ide u korist onome kojeg se ne smije pitati odakle mu prvi milion.

Strašno je što jedan otac danima pokušava da otkrije ko mu je i zašto ubio sina. Podršku mu daju i njegovi i vaši, ne zbog njega i njegovog sina nego k′o prije će ludi Mile pasti zbog toga. Možda i hoće ali strašnije je što drugi otac to isto pokušava, ovdje u zvaničnom Sarajevu, ali nema u tome podršku ni od koga. Eto njihovi ne valjaju a vaši su dobri i ako padne ludi Mile biće dobro i vama i njima!  Malo sutra.

Žao mi je tih mladića, Davida, Dženana, Srđana…ko još spominje Mahira Rakovca, umrle njegove roditelje i gledajući one koji se po izlasku iz Haga slave k’o heroji i ove za koje se organizuju mitinzi podrške razmišljam samo o mrtvima  koji nikad neće moći da ispričaju šta je i kako je bilo.

Šta uradiste od ove zemlje Sunce vam jebem!

Radomir Lazić
Autor/ica 2.5.2018. u 21:55