Dream

Radomir Lazić
Autor/ica 16.6.2017. u 17:01

Izdvajamo

  • Raskrstite jednom za sva vremena sa Zlatkom Lagumdžijom koji je svjesno ubio svaku ideju socijal demokratije učestvujući zajedno sa klero-partijskim mafijaškim strukturama u svim njihovim mnogobrojnim poduhvatima. Vi ste ga dugo slijedili u tome.

Povezani članci

Dream

 

Ima li neko grlatiji, neko ko će lupiti šakom o sto i reći, dosta je bilo. I vas i njih.

Žao mi konja!

Brutalno likvidiranje životinje, marke konj, na imanju najuglednijeg Zeničkog zatvorenika, uz ostavljene krvave mafijaške poruke i tragove, jedan mu pas ubijen drugi osakaćen, za retrovizor okačena kesa u kojoj je bila jagnjeća glava (originalno nema šta jer ko će ići po pijacama i tražiti ribu pa je još zamotavati u najtiražnije dušmanske novine) dovelo je, kako reče premijer nam u nas, do dramatičnog  povećanja broja zaposlenih. Podsjeća li vas sve ovo na nešto već viđeno, govori li nam ovo da smo još uvijek ili tek u prvom nastavku serijala „HALKA“ dvadesetogodišnjem nastavku u kojem se predsjedničkim autom vrše otmice i premlaćivanja, nastavku u kojem ni najmaštovitijim holivudskim horor scenaristima ne bi palo na pamet da snime scenu u kojoj bolesnici oboljeli od karcinoma izlaze iz soba i organizuju proteste.

Sve što se u međuvremu, tokom ovih dvadesetak godina, događalo (sad mi je jasno otkud toliki broj ljekara u politici) je brižljivo pripremana, vršena i uspješno obavljena lobotomija. Jakuze, Cosa Nostru, kartele Sinaloa i Gulf i dalje zovemo strankama a vrh koji vlada, političkom elitom.

Poprilično dugačak uvod za obraćanje onima koji imaju (ujedinjenje je u međuvremenu preimenovano u zajednički nastup) namjeru da se eto ko obračunaju sa nacionalističkim konceptom vlasti i to, ni manje ni više, nego na izborima. Obzirom da poruke sa skupa koji su organizovali predsjednici Stranke duboke zabrinutosti i Demokratske pozadine konstatujući da zemlja strmoglavo ide u propast (da sam juče umro ne bi znao) i izrazivši pri tom zabrinutost da je moguć kraj i nestanak Bosne i Hercegovine, obzirom da ova agonija traje više od dvadeset godina a da su se isti za to vrijeme lizali sa „nacionalističkim konceptom“, pa se onda svojski potrudili da ih taj isti koncept i same  rasturi, to u ime one generacije ili generacija  koje su se prije njih borile za neku Bosnu i Hercegovinu ni sličnu onoj u čijoj su „izgradnji“ i sami učestvovali imam nekoliko poruka.

Skupite bar malo hrabrosti i saopštite narodu kako stvari stvarno stoje i kako se zovu. U jednom od vaših osnivačkih dukumenata to je i obećano.

Umjesto da ponudite svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti ovaj strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu ove zemlje, posebno nezaposlenima, penzionerima, radnicima i mladoj populaciji (niste vi to u stanju) saslušajte ih i radite ono što vam kažu.

Probajte (može se dobiti i pendrek po glavi) do izbora spriječiti, zaustaviti bar jedan od lopovluka koji se dešavaju pred vašim i našim očima. Vratiti Sutorinu manje je važno od povratka imovine ove države, ukradene u zemlji ili van nje.

Raskrstite jednom za sva vremena sa Zlatkom Lagumdžijom koji je svjesno ubio svaku ideju socijal demokratije učestvujući zajedno sa klero-partijskim mafijaškim strukturama u svim njihovim mnogobrojnim poduhvatima. Vi ste ga dugo slijedili u tome.

Očistite svoje redove da bi vam se moglo vjerovati. Zaposliti brata i svu familiju nije privlačan razlog za priključenje frontu u koji pozivate jer što dalje front to deblji generali.

Jezik kojim govorite (Zlatkov jezik) guši i ubija, šireći ravnodušnost i dosadu, jezik nesposoban da ubijedi a ponajmanje da zagrije i oduševi. Ima li neko grlatiji, neko ko će lupiti šakom o sto i reći, dosta je bilo. I vas i njih.

Radomir Lazić
Autor/ica 16.6.2017. u 17:01