Dragutin Lesar: Treba promijeniti politiku, ne samo političare

Autor/ica 27.7.2011. u 07:49

Dragutin Lesar: Treba promijeniti politiku, ne samo političare

Hrvatski laburisti Dragutina Lesara  započeli su kampanju skromnim ali duhovitim performansom na Markovu trgu u Zagrebu, poručujući da su alternativa i desnome i lijevom stranačkome bloku, koji »provode neoliberalizam« pa su »podjednako štetni i opasni«.

»Treba promijeniti politiku, ne samo političare. Mi smo alternativa, i bit ćemo ugodno izborno iznenađenje«, kazao je Lesar, ne želeći predviđati koliko bi mandata mogli osvojiti.

Laburisti su nasred trga postavili ploče sa stranačkim oznakama HDZ-a i natpisima: »Ministarstvo veza i poznanstava«, »Ministarstvo bolesti  socijalne nebrige«, »Ministarstvo za brojanje turista«, »Ministarstvo gospodarskog kraha i nezaposlenosti«, »Ministarstvo duga i deficita«, »Ministarstvo birokracije i zapreka« te »Ministarstvo sile i nepravde«. Laburisti, s druge strane, nude povratak morala u politiku, transparentnost, pravednu raspodjelu, gospodarski oporavak, kreditno rasterećenje građana i češće korištenje referenduma kao »jamstvo protiv krivih političkih odluka«. Traže i da se pretpristupni sporazum s EU objavi 15 dana prije izbora

 

Tagovi:
Autor/ica 27.7.2011. u 07:49