TURSKA IMPERIJA SE VRAĆA NA BALKAN

Dr Husnija Bitić
Autor/ica 1.4.2018. u 10:39

Izdvajamo

  • Javnost ne interesuje to, da li su čelnici Kosova, bili upoznati ili ne. Glavno je da je Erdogan vukao konce iz fotelje u Ankari. Ako stvarno odgovorni Kosovari nisu znali da se turski državljani kidnapuju, to je teže po njih. Šta je za to vreme radila kosovska obaveštajna služba? Neodobreni boravak Marka Đurića na Kosovu vređao je teritorijalni integritet države Kosovo pa je proteran, a da li je vređao integritet i „neodobreni“ boravak turskih obaveštajaca, ne? Oni filmskom brzinom sleću na Kosovo, kidnapuju „teroriste“ i poleću zajedno sa njima iz Prištinskog aerodroma za jedno prepodne, a kosovski zvaničnici pojma nemaju? Bržu akciju jedino su izveli izraelski obaveštajci 04/07/1976 na aerodromu Entebe u Kampali, prilikom oslobađanja 100 izraelskih kidnapovanih građana.

Povezani članci

TURSKA IMPERIJA SE VRAĆA NA BALKAN

Turska i druge islamske države su nanosile više štete Albancima za protekle manje od dve decenije nego Osmanlijsko carstvo za 500 godina.

Još se nije stišala bruka i buka oko bespotrebne upotrebe sile od strane kosovske  policije u Kosovskoj Mitrovici i “paradiranja“ ulicama Prištine, prilikom proterivanja sa Kosova, Marka Đurića, pukla je druga još većih razmera. Dana 29. marta kosovska policija je na volšeban i nezakonit način, protiv svih domaćih i međunarodnih regulativa kidnapovala i proterala šest turskih državljana sa Kosova.

Da bruka bude još veća, potrudeli su se predsednik republike, predsednik skupštine i premijer Kosova, izjavama da nisu pojma imali šta se dešava o ovom slučaju. Čak i ministar pravde dan kasnije priključio se ovoj „nevinoj“ trojci, rekavši da ministar Unutrašnjih poslova nije obavestio šta se dešava na terenu. Sada posle svršenog čina svi „peru ruke.“ Dok na drugoj stranu, turski diktator „sultan“ Tajip Erdogan u Ankari, pred TV kamerama se kočoperi uspehom svojih poslušnih obaveštajaca, kako su „teroristi“ već u bajbakanu i da će ista sudbina zadesiti sve one koji su na listi terorista, turska pravda će ih stići, bilo gde se oni trenutno nalaze.

Javnost ne interesuje to, da li su čelnici Kosova, bili upoznati ili ne. Glavno je da je Erdogan vukao konce iz fotelje u Ankari. Ako stvarno odgovorni Kosovari nisu znali da se turski državljani kidnapuju, to je teže po njih. Šta je za to vreme radila kosovska obaveštajna služba? Neodobreni boravak Marka Đurića na Kosovu vređao je teritorijalni integritet države Kosovo pa je proteran, a da li je vređao integritet i „neodobreni“ boravak turskih obaveštajaca, ne? Oni filmskom brzinom sleću na Kosovo, kidnapuju „teroriste“ i poleću zajedno sa njima iz Prištinskog aerodroma za jedno prepodne, a kosovski zvaničnici pojma nemaju? Bržu akciju jedino su izveli izraelski obaveštajci 04/07/1976 na aerodromu Entebe u Kampali, prilikom oslobađanja 100 izraelskih kidnapovanih građana.

turski drzavljani

Porodice deportovanih Turaka čekaju ispred sedišta Vlade Kosova, u nadi da spreče izručenje

Deportovani turski državljani nisu bili ilegalci na Kosovu. Oni su imali uredno odobren boravak, radili kao nastavnici u srednjim i osnovnim školama na Kosovu koje su se neposredno posle dolaska KROR-a i UMNIK-a otvorile na Kosovu. Ove škole finansiraju se od strane Fethullah Gülena, nekadašnjeg istomišljenika Tajipa Erdogana, sada proglašen za najvećeg državnog neprijatelja Turske države.

Posle neuspelog državnog udara protiv Erdogana 2016., Gulen je proglašen narodnim neprijateljem Turske, „sultan“ Erdogan tražio je zatvaranje škola koje finasira Gulen na Kosovu i Albaniji. Kada  takav zahtev nije bio prihvaćen, onda je Erdogan proglasio za teroriste sve njegove političke protivnike i simpatizere Fethullaha Gulena pa čak i one koji su zaposleni u Gulenovim školama, kao što su ovi nesretni kidnapovani nastavnici.

Od SADa, je traženo Gulenovo izručenje, ali zahtev je odbijen, uz obrazloženje da, on kao politički protivnik može se suočavati sa doživotnom kaznom zatvora.

Ako zahtev Sultana Erdogana nisu prihvatile SAD, prihvatilo je Kosovo (Sultanov Kalifat). Policija Kosova udovoljava, protivno ustavnim i zakonskim  normama sopstvene države u punoj saradnji sa turskim obaveštajcima kidnapuje nastavnike u Prizrenu i Đakovici, po kratkom postupku.

Kada se posmatra koliki je turski uticaj u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Albaniji i Makedoniji, pa i Srbija svakog dana sve više ojačava veze sa Turskom, stiče se utisak da se na Balkanu ponovno oživljava Osmanlijsko carstvo ali jedno moderno carstvo, koja ne osvaja teren mačom nego teološkim pranjem mozgova i ekonomskim merama.

Turska i ostale muslimanske države izgradili su toliko verskih objekata širom Kosova, džamije sa jednom dve i četiri minareta, da su gradili po jednu zanatsku radionicu koja bi zapošljavala 5-10 radnika umesto džamija, bilo bi velika pomoć u ublažavanju ogromne nezaposlenosti, ali to njima nije cilj. Kosovski penzionisani novinar, Gani Mehmetaj, još pre 2-3 godine objavio vrlo argumentovan članak, kojim konstatuje da je Turska u druge islamske države su nanosile više štete Albancima za protekle manje od dve decenije nego Osmanlijsko carstvo za 500 godina.

Dr Husnija Bitić
Autor/ica 1.4.2018. u 10:39