Crkva voli Pavelića Antu: Maturanti crkvene gimnazije slave u ustaškim majicama

tačno.net
Autor/ica 17.5.2013. u 14:33

Crkva voli Pavelića Antu: Maturanti crkvene gimnazije slave u ustaškim majicama

Neki maturanti Nadbiskupske klasične gimnazije za svoju su norijadu ovih dana odlučili navuči majice koje svojim grafičkim dizajnom nedvosmisleno pokazuju da se snažno identificiraju s ustaškom ideologijom piše tportal
Da je Crkva u Hrvata kroz povijest uvijek bila pupčanom vrpcom povezana s desnicom pa i onom ekstremnom, nije tajna. Ona se to danas gotovo ni ne trudi sakriti na što nas svakodnevno podsjećaju brojni njezini predstavnici od glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića kojem su partizani i ljevičari krivi za sve zlo hrvatske prošlosti i sadašnjosti pa i za slanje provokatora u ustaškim odorama na Blajburško polje, do svećenika koji širom Lijepe naše već desetljećima uporno služe mise za Antu Pavelića, Juru Francetića i druge naci-heroje.

Tko god je posjetio neke od poznatijih samostana u okolici Zagreba mogao se uvjeriti da čak i opatice radije drže lekcije o partizanima i ustašama te o ispravnom političkom promišljanju nego o povijesnim tajnama zidina u kojima žive.

Stoga pri pogledu na ovakav dizajn majica ni nema puno smisla postaviti pitanje: ‘Što su ova djeca naučila u Klasičnoj nadbiskupskoj gimnaziji’. Ili možda ima, ali tek retorički.

tačno.net
Autor/ica 17.5.2013. u 14:33