Biskup u dilemi: Je li hrvatska vlada nacistička ili komunistička?

tačno.net
Autor/ica 10.1.2013. u 09:01

Biskup u dilemi: Je li hrvatska vlada nacistička ili komunistička?

Na skupu protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić aktuelnu je hrvatsku vlast uporedio sa nacistima, ali i komunistima istovremeno. „Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su zlorabeći legitimitet za dobiveni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato“, zavapio je Pozaić, a onda se retorički zapitao: „Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj?“.

U hrvatskoj javnosti već neko vreme traje žestoka javna polemika na temu zdravstvenog odgoja čijem se uvođenju u obrazovni sistem katolička crkva energično protivi, ali ovako radikalna izjava do sada nije zabeležena. Osim što je vladu Zorana Milanovića ocenio kao nacističko-komunističku, što je po sebi već dovoljno kontradiktorno, zagrebački je biskup pozvao i na nekakvu lustraciju, koju je metaforički nazvao „novom Olujom“.

Među prisutnima na skupu našao se i Stjepan Adanić, predsednik HDZ-ovog Odbora za obitelj. Adanić je objasnio da se njegova stranka protivi zdravstvenom odgoju jer je, kako je naveo, „protivan svjetonazoru hrvatskog katoličkog bića”.

tačno.net
Autor/ica 10.1.2013. u 09:01