ANTI-FAŠIZAM JE JEDINI ODGOVOR FAŠIZMU

tačno.net
Autor/ica 20.9.2013. u 07:09

ANTI-FAŠIZAM JE JEDINI ODGOVOR FAŠIZMU

Komentar na prijetnje novinaru Nerminu Bisi

 Piše: Zijad Burgić

Da ponovim misao: – Svaka fašistička ideja je podjednako opasna za mir, bilo da “nosi” kršćanski, muslimanski, jevrejski ili neki drugi znak, jednako kao ona koja se kiti “svastikom”.

Kada maneken, sumnjivi filozof i mentor smrdljivih fašista Nino Raspudić, svojim javnim istupima reafirmira i priziva duhove Tudjmanove politike iz ‘90-tih, kada svojim djelovanjem podstrekava pogubnu politiku hercegovačkog HDZ-a iz tog perioda, onda mora preuzeti i ličnu odgovornost manifestiranja tog istog fašizma danas.

Fašizam u Hercegovini je postao ponovo “main stream” hrvatskih nacionalista iz klana Dragana Čovića, uz otvorenu i nužnu potporu bošnjackih nacionalista iz klana Sulejmana Tihića. Da to nije tako, onda bi ova dvojica bili u prvim ešalonima i safovima antifašizma u BiH.

Nermin Bise je danas na udaru ekstremista, juče je to bila Štefica Galić, a 20 godina prije, fašizam se krvavo osovio na sve ono što je slobodarsko u Hercegovini.

Antifašizam danas nije stvar izbora, to je jedini pravi izbor, sve druge ideologije i opcije su poguba ljudskosti, vracanje proslosti i gubitak mira i budućnosti za narod Bosne i Hercegovine.


tačno.net
Autor/ica 20.9.2013. u 07:09