Zoran Erceg napadnut jer je rekao “Tuđman zločinac” Plenkoviću uzviknuo: Kako te nije sram dizati spomenik ovome zločincu?

tačno.net
Autor/ica 11.12.2018. u 23:26

Zoran Erceg napadnut jer je rekao “Tuđman zločinac” Plenkoviću uzviknuo: Kako te nije sram dizati spomenik ovome zločincu?

Upropastio je Hrvatsku, predao je Bosansku Posavinu. Njemu dižete spomenik! Tuđman je ratni zločinac, govorio je Erceg prije napada

Objavljena je nova snimka incidenta na jučerašnjem otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu.

Podsjetimo, nakon predstavljanja spomenika kojem je prisustvovao cijeli državni vrh, muškarac je viknuo “Tuđman zločinac” nakon čega je fizički napadnut.

Kako je Index još jučer objavio napadnut je Zoran Erceg, javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivist koji je u vrijeme šatoraškog prosvjeda u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od rijetkih koji su se usudili glasno progovoriti protiv šatoraša.

Nova snimka, snimljena iz neposredne blizine, pokazuje kako je više Tuđmanovih poklonika napalo Ercega, a jedan od njih s leđa je udario Ercega u glavu. Udarac je uputio stariji muškarac. Na snimci se vidi i kako zaštitari odvlače Ercega kojeg onda preuzimaju policajci.

Erceg je prije napada, dok je pored njega nakon svečanosti prolazio premijer Andrej Plenkoviću uzviknuo: „Plenkoviću, kako te nije sram dizati spomenik ovome zločincu? Sram vas bilo! Upropastio je Hrvatsku, predao je Bosansku Posavinu. Njemu dižete spomenik! Tuđman je ratni zločinac“.

Aktivist se pojavio u simboličnom žutom prsluku po uzoru na francuske prosvjednike.

Nakon napada završio je u zagrebačkom KBC-u Rebro.

Prema zasad dostupnim informacijama čini se da je policija prekršajno prijavila Ercega, dok se zasad ne spominje prijava protiv muškarca koji ga je udario, piše Index.hr.

 

tačno.net
Autor/ica 11.12.2018. u 23:26