Vrhovni sud FBiH oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića u slučaju “Dženan Memić”

B.R./Klix.ba
Autor/ica 27.7.2021. u 14:54

Izdvajamo

  • Ranije je entitetski Vrhovni sud ukinuo dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda Seferovićima. Muriz Memić i advokat Feraget tvrde da Seferovići nisu skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan poginuo - što je stav Kantonalnog tužilaštva.

Povezani članci

Vrhovni sud FBiH oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića u slučaju “Dženan Memić”

Foto: inforadar

Vrhovni sud FBiH je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Osim Seferovića, izricanju presude su prisustvovali Dženanov otac Muriz, njegova sestra Arijana i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Ranije je entitetski Vrhovni sud ukinuo dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda Seferovićima. Muriz Memić i advokat Feraget tvrde da Seferovići nisu skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan poginuo – što je stav Kantonalnog tužilaštva.

Zbog toga su nezadovoljni odlukama Vrhovnog suda FBiH te su uvjereni da je Dženan ubijen, ali da to nisu učinili Seferovići.

U međuvremenu je državno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog navodnih nezakonitosti u istrazi stradanja Dženana Memića. Optužnica je potvrđena protiv Alise Ramić, djevojački Mutap, koja je bila sa Dženanom u noći kada je stradao, njenog oca Zijada, pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera ilidžanskog hotela Crystal Muamera Ožegovića, koji je radio u noći kada je mladić stradao.

Večeras u 20 sati kod velikog kamena u Aleji na Ilidži bit će održano okupljanje u čast Dženana Memića.

Muriz Memić nakon presude Seferovićima: Sada treba uhapsiti ubice i pomagače

Muriz Memić je nakon izricanja presude za Klix.ba rekao da “Dalida Burzić nakon 5,5 godina mora biti uhapšena”. Burzić je bivša glavna tužiteljica Tužilaštva KS.

“Bila je lažna optužnica, Ovdje se nemamo čemu radovati, ja sam izgubio Dženana”, rekao je Memić.

No, dodao je da su “ovdje građani dobilI”, misleći na pobjedu pravde.

“Pozivam sve građane da sami sebe danas počaste, svi smo dobili sa ovim. Ja sam se borio za svog sina. I Ifet se borio za njega kao za svoga sina, i za svu drugu djecu se Ifet borio, i pokazao je šta je pamet i znanje. Ovdje su ipak pobijedili pamet i poštenje”, rekao je Muriz Memić te najavio press konferencija za sutra u 11 sati u hotelu Bosnia.

Dodao je da Ljubi Seferoviću ne vjeruje ni riječi, ali da su bili prinuđeni sarađivati s njim u ovom postupku.

“Od danas, saobraćajna nesreća je završena priča, to više niko ne treba spominjati. Sada treba uhapsiti pomagače i ubice”, zaključio je Memić nakon današnje presude.

Klix.ba

B.R./Klix.ba
Autor/ica 27.7.2021. u 14:54