Uhapšen Miloš Radisavljević Kimi

Autor/ica 21.2.2012. u 18:46

Uhapšen Miloš Radisavljević Kimi

Miloš Radisavljević Kimi, jedan od vođa navijača Partizana, uhapšen je danas u Skoplju, izjavio je ministar policije Ivica Dačić

Radisavljević je u avgustu 2010. godine bio osuđen na 16 meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnisti novinarke Brankice Stanković.

Ministar policije Ivica Dačić je rekao da je Radisavljević uhapšen u kafiću u centru Skoplja oko 14 časova, u saradnji srpske i makedonske policije, kao i da je njegov identitet potvrđen na osnovu fotografija i priznanja.

On je istakao da se trenutno razmatra modalitet ekstradicije, o čemu će odlučiti makedonski nadležni organi.

Radisavljević je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu u avgustvu 2010. godine osuđen na 16 meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti Brankice Stanković, skandiranjem sa tribine stadiona FK Partizana “Otrovna si kao zmija, proći ćeš ko Ćuruvija”.

Navijači su na tribinama šutirali i udarali u glavu lutku koja je predstavljala autorku Insajdera B92.

Apelacioni sud je 11. jula 2011. godine ukinuo deo presude koji se odnosi na ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković, ali je ostala na snazi kazna od šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Po nalazu Apelacionog suda, reči pesama koje je pevao predstavljaju grubo vređanje ličnosti Brankice Stanković i ugrožavaju spokojstvo građana.

U delu presude koja se odnosi na ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković, naveo je Apelacioni sud, nisu izneti jasni i ubedljivi razlozi zbog kojih se smatra da je Radisavljević izvršio krivično delo na način koji mu se optužnicom stavlja na teret.

Apelacioni sud je naložio ponovno suđenje o tome.

Radisavljević je inače optužen i za paljenje Bajrakli džamije u martu 2004. godine.

Tagovi:
Autor/ica 21.2.2012. u 18:46