“U borbi pleši” – Gegić snimio film posvećen Međunarodnom danu borbe protiv raka

tačno.net
Autor/ica 3.2.2021. u 16:13

“U borbi pleši” – Gegić snimio film posvećen Međunarodnom danu borbe protiv raka

Foto: AGI

Istaknuti bh. reditelj Šemsudin Gegić, koji već nekoliko godina živi i radi u Italiji, zadnjih pet mjeseci sa Agencijom/Produkcijom “SAVE THE CUT” iz Rima radio je na talijanskoj postprodukciji njegovog novog kratkog dokumentarnog filma kojim se pridružuje obilježavanju 4. februara, Svjetskog dana borbe protiv raka.

Upravo najavom tog Gegićevog dokumentarnog filma “U borbi pleši” (“Nel combattimento balla”) u Italiji počinje obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka, kako je javila AGI – Italijanski novinska agencija.

“Film je nastao od scena i kadrova koje smo snimili tokom nastanka mog dugometražnog dokumentarnog filma “Grudva snijega i Šitake Gljiva”/”Palla di neve shitake fungo”, a poruka im je ista – Borba protiv raka” kazao je Gegić.

On je naveo da kratkometražni film ima posebnu dokumentarnu i umjetničku filmsku strukturu te da će biti i italijanski kandidat za filmske festivale i distribuciju.

“Danas je krenula medijska kampanja i najava našeg filma, kojom se produkcija “Ultraspecialisti” Milano i bezrezervni pokrovitelj “ROCHE” i ja kao onkološki bolesnik i reditelj pridružujemo obilježavanju 4. februara, Svjetskog dana borbe protiv raka. Velika mi je čast kao reditelju i Bosancu da se mojim djelom obilježava ovaj Dan. Kao i da se i mojom životnom i filmskom pričom obilježi ovaj Svjetski dan borbe za život više miliona oboljelih od ove teške bolesti”, ocijenio je Gegić koji se kao onkološki pacijent zbog liječenja preselio u Italiju.

BHRT

tačno.net
Autor/ica 3.2.2021. u 16:13