Tarik Haverić: Vojna neutralnost izgovor za odgođene referendume

tačno.net
Autor/ica 18.10.2017. u 13:52

Tarik Haverić: Vojna neutralnost izgovor za odgođene referendume

Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS-a koju su sinoć usvojili poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske kamuflaža je za sve Dodikove neuspjehe „na putu ka otcjepljenju“.

„Na to upućuje i činjenica da se ovakva priča plasira nakon odgode referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH“, kaže Tarik Haverić, član Predsjedništva Naše stranke.

RS nema vojsku i sama po sebi nije interesantna nikom kao vojni partner, što cijelu priču čini potpuno besmislenom i, možda, jedino djelotvornom za skretanje pažnje sa socijalnih problema građana koji trpe Dodikovu strahovladu. „Ali, sudeći po tom da zastupnici opozicije nisu glasali za rezoluciju, u RS polako nestaje straha od optužbi za izdajstvo u slučaju protivljenja Dodikovim političkim žongliranjima s nervima cjelokupne bh. i međunarodne javnosti zainteresovane za ovdašnju situaciju“, rekao je Haverić.

Vrijeme je najvredniji resurs koji Dodik bespovratno troši na svoje akrobacije i to je ono što u najvećoj mjeri treba sankcionisati 2018, ako već ne može prije. Životi građana okončani u agoniji koju je proizvela njegova vlast, kao i životi koji će okončati od njenih posljedica ne smiju se ponavljati djeci. Ne smijemo mu dopustiti da im ukrade budućnost.

tačno.net
Autor/ica 18.10.2017. u 13:52