DIVA HRVATSKE GLAZBENE SCENE JOSIPA LISAC GOŠĆA JE ADRIA MUSIC CONFERENCE 2012.

Autor/ica 19.4.2012. u 09:13

DIVA HRVATSKE GLAZBENE SCENE JOSIPA LISAC  GOŠĆA JE ADRIA MUSIC CONFERENCE 2012.

Zagreb/Umag 19.travnja 2012. – Prva regionalna glazbena konferencija ADRIA MUSIC CONFERENCE koja se i ove godine održava u Umagu od 01. – 03. lipnja ugostit će najveću divu hrvatske glazbene scene, jedinstvenu JOSIPU LISAC. Ova je hrvatska pjevačica poznata po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnom i ekscentričnom scenskom pojavom te izraženim vokalnim sposobnostima. Brojni će znatiželjnici dobiti priliku nakratko ući u svijet ove velike dive sudjelujući na njezinom predavanju u sklopu ovogodišnje ADRIA MUSIC CONFERENCE. 

Adria Music Conference biti će prilika da se prisjetimo kako i na koji način su nastale neke od ključnih pjesama hrvatske pop antologije. Biti će to prilika da razgovaramo o tome kako u današnje vrijeme ostati inovativan i iznova stvarati novu glazbu i ideje. “ – izjavila je Josipa LIsac.

Josipa Lisac

Kao dijete izuzetnog glazbenog talenta, već u 10. godini postaje članicom Zbora Hrvatske radio televizije. Pjevajući ozbiljni glazbeni repertoar, od stare sakralne, preko klasične i moderne avangardne, sve do etno-tradicionalne glazbe, stječe svoje prvo, a zatim i sve bogatije glazbeno obrazovanje. Premda odgajana na Monteverdiju, Bachu, Beethowenu, Brittenu, vrlo brzo pokazuje svoje zanimanje za rock glazbu, te 1967. postaje lead-vokalom popularne rock grupe “O’Hara”, a zatim grupe “Zlatni akordi”. Već prvo pojavljivanje u javnosti, izaziva pravu senzaciju kod široke publike: u njezinom pjevanju sublimira se sve ono najbolje iz najrazličitijih glazbenih žanrova, a već prvi festivalski nastup, na najvećem onodobnom festivalu zabavne glazbe u Opatiji, najavljuje dolazak i pojavu izuzetne pjevačke osobnosti na ondašnju jugoslavensku glazbenu scenu. Ne samo svojim fascinantnim glasom i originalnim interpretacijama, već jednako tako i svojom jedinstvenom i intrigantnom pojavom, Josipa Lisac ubrzo postaje osobenom zvijezdom rock glazbe. Razvijajući se i idući uporno dalje protiv svih uobičajenih struja, ona razvija svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja. Odabire znatno teži, ali tim temeljitiji i vrijedniji put svoje karijere.

Early Bird prijave za radionice AMC konferencije šalju se na e/mail: info@adriamc.com, dok se smještaj može osigurati preko agnecije Atlas na web adresi www.atlas.hr. Broj prijava za radionice je ograničen na maksimalno 20 osoba po radionici, a prijave se prihvaćaju do ispunjenja slobodnih mjesta. 

Uz Adria Music Conference, isti vikend u sklopu glazbenog spektakla Umagination grad Umag ugostit će vodeća imena svjetske glazbene scene, a do sada su svoj nastup potvrdile DJ zvijezde Axwell, Martin Solveig, Deniz Koyu i ENVY MY MUSIC, koji će svoj nastup imati u ATP Dance Areni. Early bird ulaznice za Umagination mogu se, po cijeni od 130 kuna, kupiti u sustavu Eventima (www.eventim.hr).

 

 

 

 

Tagovi:
Autor/ica 19.4.2012. u 09:13