Radnici Tehničko-remontnog zavoda Hadžići ne odustaju od štrajka dok im ne isplate plate i ne uvežu staž

M.P
Autor/ica 13.12.2021. u 13:23

Radnici Tehničko-remontnog zavoda Hadžići ne odustaju od štrajka dok im ne isplate plate i ne uvežu staž

Foto: Općina Hadžići/Facebook

Radnici Tehničko-remontnog zavoda Hadžići još uvijek su u štrajku i ostat će tako sve dok im ne budu ispunjeni uslovi, to jeste dok im ne budu isplaćene sve plate koje im duguju i ne bude uvezan staž.

Potvrdio je ovo za Klix.ba jedan od radnika TRZ-a, koji je kazao i kako još uvijek nisu uspjeli razgovarati s direktorom kako bi se pokušali dogovoriti.

“Direktor je dolazio nekidan, ali mu nismo dali da uđe u krug firme autom, već smo tražili da ide pješke i to u pratnji nekoliko radnika. On nije pristao na to i samo je otišao. Nije nam se obraćao ni preko posrednika za sve ovo vrijeme. Direktor finansija, međutim, dolazi na posao, ali s njim uvijek bude jedan od radnika kako bismo bili sigurni da neće raditi neke zloupotrebe”, kazao nam je ovaj radnik.

Naime, prošle sedmice, kako je istakao, tri direktora Tehničko-remontnog zavoda, zajedno s predstavnicima radnika, bila su na sastanku kod ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

“Prema mojim saznanjima, ministar im je dao rok od 14 dana da urade nešto po ovom pitanju, da probaju riješiti problem, a ako se to ne desi, vjerujem da će biti smijenjeni”, kaže radnik TRZ-a.

Podsjetimo da se radnicima TRZ-a duguje osam plata iz 2016. godine, a nisu im isplaćene ni četiri posljednje plate. Od marta ove godine nije im uvezan staž, a rade u veoma lošim uslovima. Na računu firme, kako je kazao radnik TRZ-a, nema novca i pita se da li će Vlada i resorno ministarstvo odlučiti da im pomognu kako bi dugovanja radnicima bila riješena.

klix.ba

M.P
Autor/ica 13.12.2021. u 13:23