Drugi dan Bookstana

tačno.net
Autor/ica 5.7.2017. u 09:51

Drugi dan Bookstana

U okviru drugog dana drugog Internacionalnog festivala Bookstan, bit će upriličen raznolik program, u vidu promocija knjiga savremene bh književnosti, literature iz regije, autora njemačkog jezika, zatim okruglog stola na temu malih jezika i politika prevođenja, te promocije književog portala Proletter iz Podgorice. U bašti knjižare Buybook, od 12 sati bit će održana promocija knjiga Amera Tikveše, objavljene u izdanju Buybooka, koju će moderirati profesor Edin Pobrić.

Od 13:30, u bašti knjižare Buybook, bit će upriličena promocija triju knjiga poezije, objavljenih u okviru edicije Nova osjećajnost Izdavačke kuće Vrijeme iz Zenice. U okviru ove promocije, bit će predstavljena djela: “Neće biti djece za rat”, Dijale Hasanbegović, “Gutač nula”, Vuka Rodića i “Ježene kožice”, Darka Cvijetića. Promociju će moderirati pjesnik i urednik u IK vrijeme, Marko Tomaš.

U 15:00 na ALU biće upriličen okrugli sto pod nazivom Mali jezici, politike prevođenja. U 17:30 na ALU svoju knjigu predstavlja suosnivač Bookstana, jedan od najznačajnijih američkih kritičara i urednika John Freeman s kojim će razgovarati bh. književnica Adisa Bašić.

U 19:00, takođe na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu Bookstan predstavlja jednog od najznačajnijih regionalnih autora, hrvatskog književnika Damira Karakaša s kojim će razgovarati Buybokova urednica Kristina Ljevak.

U programu posvećenom njemačkom jeziku u 20:30 na ALU gostuje jedan od najznačajnijih autora s njemačkog govornog područja, pisac Ilija Trojanow. S njim će razgovarati književnik i kritičar Dragoslav Dedović.

Program drugog dana Bokstana završava se u bašti Buybooka gdje će Marko Pogačar i Vladimir Đurišić predstaviti književni portal Proleter.

Sve o autorima/cama možete pronaći na www.bookstan.ba.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 5.7.2017. u 09:51