Puljak: 70 % građana želi Hrvatsku bez HDZ-a

tačno.net
Autor/ica 2.9.2023. u 14:37

Izdvajamo

  • Istaknuo je da nije lako napraviti Hrvatsku bez HDZ-a, ali i da je još teže ono što slijedi jednom kada se to napravi. „Mi danas prolazimo kroz kalvariju raznih podmetanja, raznih negativnih stvari koje nam se događaju, ali sve ćemo izdržati i pokušat ćemo isti taj scenarij prenijeti na Hrvatsku“, naglasio je.

Povezani članci

Puljak: 70 % građana želi Hrvatsku bez HDZ-a

Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell

Mi danas prolazimo kroz kalvariju raznih podmetanja, raznih negativnih stvari koje nam se događaju, ali sve ćemo izdržati i pokušat ćemo isti taj scenarij prenijeti na Hrvatsku“, naglasio je predsjednik Centra Ivica Puljak, uoči skupštine stranke koja se danas održava u Zagrebu.

„Znamo da 70% građana Hrvatske želi Hrvatsku bez HDZ-a i mislimo da je to moguće. Mi smo to napravili u Splitu i znamo kako se to radi“, poručio je predsjednik Centra Ivica Puljak, uoči izvanredne skupštine stranke koja se danas održava u Zagrebu.

Istaknuo je da nije lako napraviti Hrvatsku bez HDZ-a, ali i da je još teže ono što slijedi jednom kada se to napravi. „Mi danas prolazimo kroz kalvariju raznih podmetanja, raznih negativnih stvari koje nam se događaju, ali sve ćemo izdržati i pokušat ćemo isti taj scenarij prenijeti na Hrvatsku“, naglasio je.

Izvanredna skupština stranke, kako je pojasnio, održava se s ciljem dovršetka unutarnjeg procesa fuzije članova dviju stranaka u Centar.

„Krećemo u konkretne pripreme za izborne cikluse koji nas očekuju. Dovršetkom fuzije rješavamo niz tehničkih izazova, kao što su dvostruka članstva. Mi smo moderna stranka koja je jasno definirala svoj program kroz slogan ‘Ili HDZ ili Hrvatska. To je slogan koji pokazuje što želimo sutra od Hrvatske“, rekao je Puljak, dodajući da HDZ treba zamijeniti nečim kvalitetnim.

Zato smatra da na oporbenoj sceni i dalje postoji prostor da se ljudi istih vrijednosnih sustava, koji zaista žele zamijeniti HDZ nečim kvalitetnim nađu i dogovore koji je to najbolji model kojim bi zamijenili HDZ.

„Volio bih da se svi dogovorimo o najboljem modelu i vidimo je li to model predizbornih ili postizbornih koalicija. Smatram da bi to trebali biti svi oni koji dijele vrijednosni sustav modernog svijeta i koji su za balans u politici. Mi nismo ekstremisti i neprestano tražimo balans između, primjerice, socijalnih politika i tržišta“, rekao je.

tačno.net
Autor/ica 2.9.2023. u 14:37