Pop Art Festival u Sarajevu

Stela Kapidžić
Autor/ica 10.5.2018. u 17:52

Pop Art Festival u Sarajevu

Od 11. do 13. maja na četiri lokacije u Sarajevu održati će se drugi Pop Art Festival, a ovogodišnji program vodi nas na putovanje kroz bosanskohercegovačku kulturno-umjetničku scenu posljednjih 25 godina!

Festival će u petak, 11. maja od 13:00 sati početi otvorenjem izložbe „Portreti umjetnika“ renomirane sarajevske fotografkinje Vanje Lisac. Saša Lošić, Milan Pavlovi-, Edo Maajka, Dino Šaran, Dubioza kolektiv samo su neki od brojnih bosanskohercegovačkih umjetnika koji će se naći na Pop Art fotografijama u Historijskom Muzeju BiH. Na otvorenju Festivala također će biti predstavljeni radovi polaznika predradionica u sklopu Pop Art Festivala. Polaznici strip radionice Enis Čišić predstaviće Pop Art junaka -… maskotu Pop Art Festivala, a voditeljica radionice dizajna, koja je rađena u saradnji sa EU Info Centar, Aleksandra Nina Kneževic i šef Delegacije EU i specijalni predstavni EU Ambasador Lars-Gunnar Wigemark će predstaviti zvanični vizualni identitet PAF-a i plakat „EU u Pop Art-u“.

31959616_2085011605044463_1121422858703077376_n

Tokom tri dana Festivala održaće se niz kreativnih radionica: radionica glume sa Erminom Bravo, lutkarstva s Mariom Drmač, slikarstvo-vajarstvo s Melihom Trako, DJ radionica sa predavačima Instituta za muziku, teatra i multimediju iMTM.

Prijave su otvorene do petka, 11. maja u podne putem Facebook stranice UG Pogon. Radionice će se održavati u Concept Store Kutcha i u klubu Jazzbina Sarajevo.

Od 20:00 sati na Otvorena scena Obala održaće se panel diskusije na temu domaće elektonske scene. Kroz muzičko putovanje na kojem će se evocirati slike i uspomene posljednjih 25 godina elektronske scene govoriće DJ Jasmina, Jasmin Ferović Fera, Voloder Enis, Hibrid i Bonjasky. Moderator panel diskusije je Adnan Nane Calkic.

U subotu, 12. maja od 19:00 sati na Otvorenoj sceni obala možete pogledati predstavu “Ćelava pjevačica” u režiji Sare Ristić, studentice ASU, a nakon predstave, u 20:00 sati u Amfiteatru Doma mladih i drugu panel diskusiju na temu bosanskohercegovačke hip-hop scene koju moderira Samir Čulić, a panelisti su Sassja, DJ Soul, Helem nejse i Shtela Capital City Crew..

Pop Art Festival ima za cilj objediniti, prikazati i promovisati različite popularne umjetničke izraze, koji su karakteristika našeg vremena, kulture i životnog stila. Ulaz je besplatan za sve događaje na Festivalu.

Stela Kapidžić
Autor/ica 10.5.2018. u 17:52