Nihad Čolpa traži hitnu sjednicu Parlamenta FBiH: Spriječimo kriminalni ološ da nas ponovno opljačka

tacno.net
Autor/ica 1.5.2020. u 09:13

Nihad Čolpa traži hitnu sjednicu Parlamenta FBiH: Spriječimo kriminalni ološ da nas ponovno opljačka

Nećemo pomilovati profitere na virusu, poručio je u izjava Patriji zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa povodom inicijative 20 zastupnika za hitno održavanje sjednice u vezi sa potencijalnim nepravilnostima kod javnih nabavki u aktuelnoj kriznoj situaciji.

“Održavanje hitne sjednice Parlamenta FBiH, nakon skandaloznih nabavki tokom kriznog stanja je stvar moralne i političke odgovornosti svih zastupnika. FBiH je na samom početku utroška kreditnih sredstava, a već imamo mnogobrojne afere. Šta bi se tek poslije događalo ako sada ne reagujemo? Zato smatram da bi stavljanje glave u pijesak na ovakav bahati model ponašanja značilo da smo pristali oprostiti nedjela onima koji tokom najveće ekonomske krize žele ostvariti ogromnu ličnu korist. Stoga, apsolutno podržavam opravdan i na činjenicama zasnovan zahtjev 20 zastupnika za održavanje hitne sjednice Parlamenta FBiH”, poručio je Čolpa.

Podsjećamo, 20 zastupnika tražilo je održavanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zbog nabavke 100 respiratora iz Kine i svih malverzacija vezanih za ovu nabavku. .

Tagovi:
tacno.net
Autor/ica 1.5.2020. u 09:13