NEMOJTE ME VI, EKSELENCIJO, ŠTITITI, MAJKE VAM…

Gradimir Gojer
Autor/ica 24.8.2017. u 17:31

Izdvajamo

  • Mi Bosanci i Hercegovci ma koju vjeru ispovijedali, klanjali se ili se križali, sami moramo konačno urediti svoju kuću BiH i očistiti je prije svega od lažnih zaštitnika naroda a ustvari golemih pljačkaša. Sad ću završiti po mostarski jer Vam je valjda jasno da hoću reći NEMOJTE ME VI ŠTITI, MAJKE VAM.

Povezani članci

NEMOJTE ME VI, EKSELENCIJO, ŠTITITI, MAJKE VAM…

Foto: nezavisne

0tvorena epistola NJ.E. Petru Ivancovu, veleposlaniku Ruske Federacije u BiH

Ovoj zemlji ne žele dobro svi oni koji podržavaju djelitelje i uništitelje BiH kakvi su nesumnjivo Vaši favoriti Dodik i Čović

Svaki bosanskohercegovački domoljub, o zakletim bh. integralistima da ne govorim, sigurno je današnje istupanje veleposlanika Ruske Federacije u BiH doživio kao izravno miješanje jedne svjetske velesile u unutrašnju politiku međunarodno priznate članice Ujedinjenih naroda, države Bosne i Hercegovine. Petar Ivancov se našao da u žarište svekolike pozornosti stavi tzv. hrvatsko pitanje u BiH!?! Nije me iznenadilo što Rusija i inače duboko involvirana u procese bosanskohercegovačkih neuralgija hoće umiješati svoje prste u pitanja položaja Hrvata na ovim prostorima… Ali da budem precizniji, oni to hoće samo u dijelu države Bosne i Hercegovine, tačnije u Federaciji BiH!? Zašto, pa i političkim slijepcima je jasno, od Hrvata je definitivno očišćena Republika Srpska… Tamo Hrvata nema ni za pelcera.

E sad trebaju Rusi doći u moju zemlju da mene kao bosanskohercegovačkog katolika štite….

Da budem iskren, ne znam od koga?

Ustvari, ako ćemo govoriti pravo, imalo bi se od čega štititi, naročito Hrvate sjeverno od Salakovca, imalo bi se od čega štititi moje sunarodnjake u Posavini, Sarajevu, Središnjoj Bosni. Sve bi trebalo štititi i zaštititi od korumpirane i lopovske vlasti, trebalo bi zaštititi sve Hrvate bez iskaznice HDZ-a, njih naročito, jer oni jesu ugroženi!

Ali, veleposlaniče, ne vjerujem da Vam je to namjera a pogotovo ne krajnji cilj…

Iza svega se krije Vaša želja da izravno pomognete moralno posrnulom dvojcu Dodik-Čović, da provedu svoje podle nakane uništenja države Bosne i Hercegovine i razaranja bh. multietničkog društva. Razotkrili ste se do kraja, veleposlaniče, Vi hoćete podijeljenu BiH u kojoj Vas zanimaju tek Srbi i Republika Srpska. Vas zanima crta razdvajanja. Nikakva sudba mojih sunarodnjaka Vama nije brigom.

Zato, ne štitite me, molim Vas. Vaša zaštita mene kao Hrvata ne zanima.
Tako sam pisao i govorio i negdanjem predsjedniku Republike Hrvatske Josipoviću.

Mi Bosanci i Hercegovci ma koju vjeru ispovijedali, klanjali se ili se križali, sami moramo konačno urediti svoju kuću BiH i očistiti je prije svega od lažnih zaštitnika naroda a ustvari golemih pljačkaša. Sad ću završiti po mostarski jer Vam je valjda jasno da hoću reći NEMOJTE ME VI ŠTITI, MAJKE VAM.

Ovoj zemlji ne žele dobro svi oni koji podržavaju djelitelje i uništitelje BiH kakvi su nesumnjivo Vaši favoriti Dodik i Čović

Gradimir Gojer, redatelj i književnik, Sarajevo

Gradimir Gojer
Autor/ica 24.8.2017. u 17:31