Miki Trifunov u “Studiju 64”, “Šta ćemo sad?” na Velikoj sceni NPM-a

tačno.net
Autor/ica 29.1.2018. u 13:02

Miki Trifunov u “Studiju 64”, “Šta ćemo sad?” na Velikoj sceni NPM-a

Foto: Vanja Čerimagić

U Narodnom pozorištu Mostar u ovoj sedmici dva odlična programa, i na kamernoj teatarskoj i na Velikoj sceni: u utorak, 30. 1. u 19 sati u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar ugostit ćemo barda bosanskohercegovačkog glumišta Miodraga Mikija Trifunova, dok će na Velikoj sceni NPM-a na redovnom repertoaru u petak, 2. 2. u 20 sati biti izvedena hit komedija “Šta ćemo sad?”.

 

Miki Trifunov će na kamernoj NPM-ovoj sceni, u “Studiju 64”, izvesti svoj poetsko – muzički performans “Svjedok” u kojem pjeva i govori stihove velikih domaćih i svjetskih pjesnika, među kojima i Tina Ujevića, Maka Dizdara, Mike Antića, F.G. Lorce, H. L. Borhesa, Bertolda Brechta… Poezija kakvu rijetko imate priliku čuti, i to u neponovljivoj interpretaciji poznatog glumca. U “Studiju 64” su samo 64 mjesta, pa svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

Komediju “Šta ćemo sad?” po tekstu Branka Đurića Đure režirao je Ahmed Imamović. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo – njih troje nalaze se u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni…?

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas ali i društvo u cjelini. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”. Komedija koja redovno izaziva veliki interes publike. Osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

tačno.net
Autor/ica 29.1.2018. u 13:02