I Narodno pozorište Mostar u akciji za Anu Ritu Puljić: u petak humanitarna predstava “Hotel Plaza”

Andrijana Copf
Autor/ica 9.10.2017. u 12:08

I Narodno pozorište Mostar u akciji za Anu Ritu Puljić:  u petak humanitarna predstava “Hotel Plaza”

Narodno pozorište Mostar pridružilo se akciji pomoći za trogodišnju Anu Ritu Puljić, djevojčicu koja nikad nije stala na svoje noge, a velika joj želja da pleše s prijateljicama: u dogovoru s obitelji djevojčice, Narodno pozorište Mostar će u petak, 13. 10. u 20 sati izvesti humanitarnu predstavu “Hotel Plaza”, višestruko nagrađivanu hit predstavu u režiji Admira Glamočaka – sav prihod od prodaje ulaznica bit će doprinos za liječenje, kao i poziv svima da pomognu onoliko koliko su u mogućnosti. Cijena ulaznice je standardna za predstave u produkciji NPM-a: 7 KM, s popustom 3,50 KM, ali napominjemo da će u petak u 20 sati ispred Narodnog pozorišta Mostar biti i volonteri koji će prikupljati novac za liječenje Ane Rite Puljić i svi se mogu uključiti u akciju pomoći djevojčici.

Ana Rita boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru. Ana Rita ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura i treba ih primiti godišnje barem pet.

“Hotel Plaza” je višestruko nagrađivana predstava Narodnog pozorišta Mostar: tekst Neila Simona režirao je Admir Glamočak, i nagrađena je na nekoliko festivala: Jasna Žalica osvojila je glumačku nagradu na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, Maja Zećo je bila najbolja glumica 13. Međunarodnog festvala komedije “Mostarska liska”, Jasna Žalica i Emir Sejfić osvojili su glumačke nagrade na prvom Festivalu pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva”. U predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Saša Oručević.  Sjajnu kostimografiju i scenografiju potpisuje Amra Zlufikarpašić.

Predstava o prolaznosti, vremenu, starenju, ljubavi; zabavna i duhovita. Podsjeća nas na naše snove i pitanje koje ne smijemo zaboraviti postavljati sebi: Jesmo li sretni? Predstavom “Hotel Plaza” u petak Narodno pozorište Mostar pridružuje se akciji za pomoć Ani Riti Puljić za sretnije djetinjstvo!

Napominjemo da u srijedu, 11. 10. u 19 sati u Narodnom pozorištu Mostar gostuje predstava Narodnog pozorišta RS-a iz Banja Luke “Sinovi umiru prvi” Mate Matišića u režiji Marka Misirače. Predstava će biti izvedena u sklopu “Šantićevih večeri poezije”, ulaz je slobodan, a ulaznicu je potrebno preuzeti na blagajni NPM-a.

S ponosom najavljujemo i da je Narodno pozorište Mostar u četvrtak, 12. 10. domaćin koncerta Sanela Redžića, jednog od najperspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlađe generacije, kome mnogi muzički kritičari i ljubitelji klasične muzike predviđaju blistavu svjetsku karijeru. Redžić je uz veliki repertoar, koji se sastoji od muzike baroka pa sve do moderne muzike, postao važno ime na internacionalnoj sceni. Imao je preko 1000 nastupa širom svijeta, osvojio brojne nagrade (Beograd, Beč, Weimar, Oberhausen, Lisbon, Tokyio…), učio od čuvenih majstora gitare. Sanel Redžić će održati koncert u Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak, 12. 10. u 20 sati, ali smo prije toga uspjeli osigurati i Masterclass Sanela Redžića sa učenicima muzičkih/glazbenih škola Mostara. Redžić će s učenicima raditi individualno i u grupama, a Masterclass je za učenike besplatan! Ulaz na koncert je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

Ulaznice za sve programe u NPM-u su u prodaji!

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni NPM-a od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan održavanja programa blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Andrijana Copf
Autor/ica 9.10.2017. u 12:08