Hrvatski navijači razbijali po Vukovaru, u Splitu napali Srbe koji su slavili Svetog Savu

Autor/ica 28.1.2012. u 14:59

Hrvatski navijači razbijali po Vukovaru, u Splitu napali Srbe koji su slavili Svetog Savu

I dok je sam tijek utakmice između Hrvatske i Srbije, koju je na središnjem gradskom trgu u Vukovaru gledalo oko tisuću navijača, prošao bez ijednoga incidenta nakon razilaženja navijača zabilježeno je nekoliko incidenata.

Prvo je, oko 23.30 sati, skupina od desetak maskiranih navijača uletjela u lokal Ruže, u ulici Tri ruže, gdje je skupina od 40-ak osoba na zatvorenoj zabavi slavila rođendan.

– Odjednom su provalili vrata i upali unutra te počeli razbijati sve na što su naišli. Razbili su kamenjem i prozore na kući. Svi su bili maskirani. Razbijena su i četiri automobila koja su bila parkirana ispred kuće. Zadobili smo nekoliko ogrebotina ali sreća je da nitko nije teže ozlijeđen, rekao je Dušan Živković koji je povodom proslave 18-og rođendana sina i organizirao zabavu.

Nešto kasnije, oko 00.30 sati, u ulici Lenjinovo šetalište zabilježen je i i napad na policijskog službenika.

–  Prvo se dogodio verbalni, a potom i fizički sukob između dvije osobe u alkoholiziranom stanju, 21-godišnjeg mladića iz Siska i 22-godišnjaka iz Josipovca. Tijekom uspostave javnog reda i mira mladić iz Siska je fizički napao 42-godišnjeg policijskog službenika iz Slavonskog Broda, kojom prilikom je policijski službenik zadobio lakše tjelesne ozlijede, navodi se u policijskom priopćenju.

Doznaje se i da su zabilježena i oštećenja na zgradi SDSS-a u Vukovaru koja je gađanja kamenjem. Predsjednik IO SDSS-a Boro Rkman potvrdio nam je tu informaciju napominjući i da je slučaj prijavljen policiji.

Skupina razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napala je sinoć u Splitu Srbe, koji su se okupili u svom prostoru na Maružuranićevom šetalištu na slavi Svetoga Save, najvećeg srpskog sveca. Do napada je došlo nakon poraza u Beogradu.

“Dobiše vaši”, rekao je jedan od napadača, odmah sa ulaza. Bio je u društvu trojice huligana, svi maskirani kapuljačama. Pretpostavlja se da se radi o lokalnoj ekipi iz kvarta.

Isfrustrirani zbog poraza u Beogradu, napadači su uletjeli u prostor zajednice splitskih Srba te su porazbijali sve što im se našlo na putu. Računalo, printer, monitor i slično. Štetu policija cijeni na dvije tisuće kuna.

Tagovi:
Autor/ica 28.1.2012. u 14:59