GS: “SDA opet državu vodi u propast kao i 1992.”

tačno.net
Autor/ica 10.1.2018. u 12:09

GS: “SDA opet državu vodi u propast kao i 1992.”

“Građanski savez (GS) smatra da je SDA direktno odgovorna za niz namjernih propusta koje su dovele do toga da danas Banjalukom zvecka oružje kao da je 1992. U ovom mandatu Bakira Izetbegovića Oružane snage BiH su doslovno dezintegrisane, tzv. usvojen pregled odbrane koji neopozivo dijeli OS BiH na tri etničke brigade i kojim je predviđeno smještanje magacina oružja i municije u Jahorinskom potoku, tik pored Sarajeva iako za tim nije postojala nikakva opravdana potreba, osim da posluži na način na koji je magacin u Faletićima poslužio 1992.

U zadnje tri godine Dodik je od MUP-a napravio vojsku. I dok njegovim MUP-om upravlja Dragan Lukač, profesionalni policajac sa u najmanju ruku upitnom ratnom prošlošću, MUP Federacije je u rukama spletkaroša čije je jedino ranije iskustvo upravljanja državom organizacija tendera za šećer i kafu u službama državnih institucija BiH.

Zahvaljujući samoubilačkoj politici SDA, BiH je kao država danas slabija nego što je bila 1996., a njeni građani na koje se sručila i srbijanska i hrvatska agresija nezaštićeniji nego što su bili 1992. Dok je Dodik trošio milione za lobiranje na Zapadu, SDA je krala milijarde u BiH i bavila se uništavanjem opozicije putem pravosudno-policijskog aparata.

Bakirova SDA bi konačno trebala da izvadi glavu iz pijeska, a ruke iz narodnog džepa, i da shvati da tzv. međunarodna zajednica ne postoji i da se iza nje ne može kriti. Vrijeme je za odlučnu akciju i pripremu za najgori scenarij u kojem opet sami moramo osigurati prostor za fizički opstanak svih onih koji ovu zemlju vole. Svaki ustupak napravljen do sada, i svaki koji SDA planira praviti u budućnosti da bi umirili vampire koji opet kruže oko nas, će biti interpretiran kao znak slabosti i dovešće do još veće krize. Vrijeme je da se otvoreno izađe i javno kaže da Dodik i Čović cijeli Balkan, a i Europu, vode u novi brutalni rat koji će se nažalost opet voditi preko naših leđa zahvaljujući primitivizmu, kriminalu i glupavosti ljudi iz SDA”, stoji u saopćenju GS-a.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 10.1.2018. u 12:09