GS: Potpuni krah izdajničke politike Denisa Zvizdića

tačno.net
Autor/ica 18.4.2018. u 09:43

GS: Potpuni krah izdajničke politike Denisa Zvizdića

Foto: Fena

“Građanski savez (GS) smatra da je jučerašnje izostavljanje Bosne i Hercegovine od strane komesara EU za proširenje Johanesa Hana i visoke predstavnice za vanjsku politiku i sigurnost EU Federike Mogerini krah trogodišnje politike Denisa Zvizdića. Naime, Zvizdić je bio glavni zagovornik usvajanja izdajničkog mehanizma koordinacije, koji je od BiH napravio labavu konfederaciju entiteta i kantona bez izvornih nadležnosti države BiH, a sve u ime EU integracija.

Danas je jasno da BiH nema podršku EU zvaničnika koji su Zvizdiću pomagali da javnost uvjeri da je mehanizam koordinacije preduslov za nastavak EU puta. Dakle, radilo se o obmani svih onih kojima je BiH jedina domovina i koji se protiv korištenju procesa EU integracija za podjelu zemlje.

Mi iz GS smo već niz puta javno govorili da je Zvizdićeva politika izdajnička i da se iza lažnog i nepostojećeg EU puta krije pokušaj da se isti iskoristi za negiranje volje demokratske većine. Danas je jasno da je tiranija manjine, oličene u osovini zla SNSD-HDZ, uvedena uz potpunu svijest da je priča EU integracijama potpuna laž.

Pozivamo Zvizdića da prizna da je obmanuo javnost i da na dnevni red Vijeća ministara stavi prijedlog za poništavanje izdajničkog mehanizma koordinacije koji je suprotan Ustavu BiH koji vanjsku politiku jasno definiše kao isključivo državnu nadležnost u kojoj entiteti i kantoni nemaju pravo veta.

Konačno, očito je da u srednjem roku od EU integracija BiH nema ništa. To je konačna potvrda toga da smo mi u GS imali ispravan stav kada smo govorili da između državnih nadležnosti i maglovite EU budućnosti biramo ovo prvo”, stoji u saopćenju GS-a.

tačno.net
Autor/ica 18.4.2018. u 09:43