Gradonačelnica Supetra otpilila Bleiburški vod: Novac dajemo za proslavu oslobođenja od nacističke i fašističke okupacije

 JASMIN KLARIĆ
Autor/ica 12.3.2019. u 15:26

Gradonačelnica Supetra otpilila Bleiburški vod: Novac dajemo za proslavu oslobođenja od nacističke i fašističke okupacije

Postoje razni načini na koje se mogu odbiti zahtjevi za donacijom proračunskog novca. Malo koji je, međutim, toliko efektan kao dopis kojim je SDP-ova gradonačelnica Grada Supetra na otoku Braču Ivana Marković  odbila dati novac Počasnom bleiburškom vodu. Odbijenicu je Ivana Marković poslala u studenom prošle godine, a od jutros se poput požara širi društvenim mrežama, zbog odsječnog podsjećanja na antifašističku tradiciju Brača.

PROSLAVA U ČAST ŽRTAVA FAŠIZMA

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora.

U ratu je stradalo 110 djece, dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka”, kaže se, u odgovoru Počasnom bleiburškom vodu na ponovljeni zahtjev za donacijom koji je ta udruga poslala Gradu Supetru.

GRADONAČELNICA SUPETRA U DRUGOM MANDATU

“Svim žrtvama treba iskazati pijetet, ali način na koji se to u ovom slučaju dosad radilo je pogrešan, na što je jasno ukazala Katolička crkva u Austriji”, komentirala je jutros za Telegram jutros Marković, iznenađena ogromnim publicitetom koji je odjednom dobio njen dopis. Reakcije su, kako doznajemo, bez iznimke pozitivne.

Ivana Marković je gradonačelnica Supetra u drugom mandatu, a prije dvije godine na izborima je pobijedila već u prvom krugu, osvojivši 61,14 posto glasova.

Telegram.hr

Foto: Gradonacelnik.hr

 

 JASMIN KLARIĆ
Autor/ica 12.3.2019. u 15:26