Doktori u TK počeli s potpisivanjem otkaza: Ne želimo biti ničiji podanici

A.K./ Klix.ba
Autor/ica 19.6.2018. u 10:20

Doktori u TK počeli s potpisivanjem otkaza: Ne želimo biti ničiji podanici

On nam je kazao da tačan broj doktora koji su danas potpisali raskide ugovora o radu sa zdravstvenim ustanovama u ovom kantonu bit će poznat u toku dana.

“Otkaze danas potpisuju doktori medicine i stomatologije koji su se u prethodnim danima izjavom obavezali da će isto učiniti. Nakon današnjeg potpisivanja otkaza dokumenti će biti proslijeđeni na protokol”, rekao je Suljić za Klix.ba.

On je istakao da je od jutros na području Gradačca otkaze potpisalo 27 doktora od njih 50.

Kada je riječ o Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, predsjednik Štrajkačkog odbora sindikata nam je je rekao da se otkazi potpisuju već u određenim klinikama, a tačan broj doktora koji su se odlučili za raskid ugovora o radu zasad nije poznat.

Kako saznajemo, danas u 13 sati otkaze će potpisati doktori i stomatolozi u Živinicama, dok će sat vremena kasnije isto učiniti i u Srebreniku.

Podsjećamo, doktori medicine i stomatologije u TK na ovaj očajnički potez su se odlučili zbog, kako su naveli, ignorantskog odnosa od Vlade TK koja im nije dodijelila reprezentativnost, te s kojim nisu sklopili kolektivni ugovor.

Doktori i stomatolozi poručuju da je ovo borba za njihovo dostojanstvo koje je narušeno, te naglašavaju da neće biti ničiji podanici.

A.K./ Klix.ba
Autor/ica 19.6.2018. u 10:20