Adnan Šteta: Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će kraće, građani sada imaju voz

N.V.
Autor/ica 9.8.2021. u 11:25

Adnan Šteta: Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će kraće, građani sada imaju voz

Foto: Vlada KS

Zajedno sa načelnicima u Kantonu Sarajevo, premijerom kantona i direktorom Željeznica Federacije BiH jutros se u vozu na relaciji Sarajevo – Pazarić provozao i ministar saobraćaja Adnan Šteta.

On navodi da je uvođenje ovog voza jedna od mjera koja je planirana za 2021. godinu i koja je zajedničkim radom realizovana.

“Ovo je veliki dan, a jednostavna stvar. Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će dosta kraće, a stanovnici ovih općina neće više morati mijenjati vrste javnog prijevoza. Sada imaju voz”, rekao je on.

Naglasio je i da će u vozu važiti GRAS-ovi i Centrotransovi đački, studentski i penzionerski kuponi.

“Ovo danas je pokazatelj da kada razni nivoi vlasti rade zajedno i kada se interes građana stavi na prvo mjesto, lako se riješavaju stvari”, kazao je.

Na kraju zaključuje da je posebno zadovoljstvo čuti i vidjeti kako su radnici i direktor Željeznica FBiH zadovoljni saradnjom sa resornim ministarstvom u kantonu.

“Nastavit ćemo raditi za dobrobit svih građana i na rasterećenju saobraćaja”, njegov je zaključak.

Prema ranije planiranom rasporedu, voz će saobraćati sedam puta dnevno svakim danom iz oba smjera. Prvi polazak iz Pazarića će biti u 6:18 sati, a iz Sarajeva u 7:26 sati. Posljednja vožnja iz Pazarića bit će u 20:00 sati, a iz Sarajeva u 20:51.

Cijena karata ovisit će od dužine vožnje, pa će građani u jednom smjeru za relacije od Željezničke stanice do Alipašinog mosta i Ilidže izdvojiti 2 KM, do Blažuja 2,2 KM, do Hadžića 2,5 KM i do Pazarića 3 KM.

Cijena dvosmjernih karata Željeznička stanica – Alipašin Most i Ilidža iznosit će 3,2 KM, dok će dvosmjerna karta Željeznička stanica – Blažuj koštati 3,5 KM. Do Hadžića i nazad cijena će biti 4 KM, a na relaciji Željeznička stanica – Pazarić cijena dvosmjerne karte će iznositi 4,8 KM, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Klix.ba

N.V.
Autor/ica 9.8.2021. u 11:25