Posljednje pripreme za snimanje novog albuma Sanela Marića – Mare

tačno.net
Autor/ica 21.2.2016. u 11:16

Posljednje pripreme za snimanje novog albuma Sanela Marića – Mare

Intenzivne probe i pripreme pred početak snimanja novog studijskog albuma kantautora Sanela Marića – Mare su u toku. ”Mala družina velikog srca”, naslov je selfija s posljednje probe Mare i glazbenika s kojima radi i poznati producent Dragi Šestić.

Na selfiju su s lijeva na desno: Dragi Šestić, producent; Jasmir Slijepčević -Boske, bubanj; Sanel Marić – Mara, kantautor; Marko Jakovljević, bas i Dario Lukić, klavir.  

Nakon nešto više od dvije godine rada na novim pjesmama, ali i novim aranžmanima nekoliko starih pjesama, približio se ulazak u studio i snimanje materijala za novi album koji nosi radni naslov: ”Kovilje”, po jednoj od Marinih pjesama.

Iako je teško ponoviti odjek albuma ”VasDuh”, po mnogima jednog od najznačajnijih umjetničkih projekata u dvodecenijskom postojanju bh. muzičke scene, Sanel Marić Mara je najavio novo poglavlje. Riječ je o albumu u kojem je Mara uglazbio pjesme savremenih hercegovačkih pjesnika, ali i probrao neke stare, koje nikad nisu imale priliku biti propisno snimljene.

”Vjerujem da će se čekanje za izlazak ovog albuma isplatiti svim našim fanovima, jer će ponovo, zajedno s nama, imati priliku uživati u magičnim stvarima.” – poručio je Sanel Marić – Mara.

Iskusnoj ekipi Mare i glazbenika se na projektu novog albuma priključilo i poznato ime World Music scene, proslavljeno s projektom ”Mostar Sevdah Reuniona” – producent Dragi Šestić. ”Oduševio sam se i poezijom i muzikom. Moj posao kao producenta je bio izvući najbolje atmosfere iz pjesama. Uživamo u probama, u radu na aranžmanima, traženju prave atmosfere za svaku pjesmu. Ovo će biti velo neobičan album, pretežno ljubavnih pjesama sa specifičnim zvukom.”, rekao je Dragi Šestić.

Snimanje novog  albuma Sanela Marića – Mare počinje 25.02.2016. u mostarskom Pavarotti Centru, a sve će pjesme biti snimane ”starinski” – u komadu, bez posebnog nasnimavanja i lijepljenja.

tačno.net
Autor/ica 21.2.2016. u 11:16