GOSTI SARAJEVA OSVOJILI JOŠ JEDAN GRAMMY!

tačno.net
Autor/ica 29.1.2018. u 13:05

GOSTI SARAJEVA OSVOJILI JOŠ JEDAN GRAMMY!

Na jubilarnoj 60. dodjeli nagrada Grammy, njemački Kraftwerk osvojio je ovu prestižnu nagradu u kategoriji za najbolji album dance odnosno elektronske muzike za 3-D The Catalogue koji će izvesti i u Sarajevu 25. februara na koncertu koji organizira agencija Gramofon.

Ovo je njihov drugi Grammy nakon nagrade za životno djelo koju su osnivači Kraftwerka Ralf Huetter i Florian Schneider dobili 2014. godine. Kraftwerk je prvu nominaciju za najprestižniju diskografsku nagradu imao 1982. godine za Computer World u kategoriji najbolje rock intrumentalne izvedbe a nakon toga i 2006. godine za album Minimum-Maximum u kategoriji najboljeg dance/elektronskog albuma.

Prije tri godine, Kraftwerk je dobio još jedno Grammy priznanje. Njihov singl iz 1974. godine Autobahn uvršen je u Grammy Hall of Fame, priznanje koje se dodjeljuje singlovima i albumima bez obzira na žanr, za njihovu kvalitetu i važnost u muzici najmanje 25 godina nakon objavljivanja.

Kraftwerkovi koncertni nastupi smatraju se vrhuncem savremene tehnologije u šta će imati priliku uvjeriti se i publika sarajevskog koncerta koji će biti održan u okviru njihove svjetske 3-D turneje. Članovi Kraftwerka u dvosatnom programu uživo će izvesti brojne velike hitove uz 3-D video projekcije koje će njihov audio-vizuelni performans učiniti jedinstvenim i spektakularnim. Ulaznice za koncert koji će biti održan 25. februara u Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić, u prodaji su u sistemu www.kupikartu.ba.

tačno.net
Autor/ica 29.1.2018. u 13:05