SDP: Vrijeme je da Budžet Grada Mostara bude mostarski, a ne isključivo stranački

tačno.net
Autor/ica 23.9.2016. u 13:07

SDP: Vrijeme je da Budžet Grada Mostara bude mostarski, a ne isključivo stranački

S obzirom da su članom 15 Zakona o budžetima FBIH koji reguliše budžetski kalendar vrlo jasno predviđeni rokovi za izradu budžeta, moramo konstatovati kako se i dalje od strane nedemokratskih predstavnika izvršne vlasti grada Mostara ne poštuju obaveze koje su jasno naglašene u Zakonu, a i u negativnom izvještaju revizije.

Niko nema pravo, pa ni Gradonačelnik Grada Mostara, da zbog situacije u kojoj se Mostar našao krši odredbe i isključuje građana iz kreiranja najvažnijeg dokumenta za život jedne lokalne zajednice.

Zato i ovaj put na vrijeme želimo podsjetiti nadležne da su dužni objaviti  Nacrt budžeta za 2017. godinu u roku predviđenom Zakonom, te o istom provesti javnu raspravu kako bi konačno građani Grada Mostara mogli jasno izreći svoje prioritete u smislu trošenja desetina miliona maraka  koji je prije svega vlasništvo tih istih građana.

Ukoliko se i ovaj put nadležni ogluše o zakonske obaveze, SDP će podnijeti krivičnu prijavu protiv nadležnih za nepoštivanje zakona i nesavjesno poslovanje u službi.

Vrijeme je da Budžet Grada Mostara bude mostarski, a ne isključivo stranački  (pola HDZ, a pola SDA) kako je bila praksa prethodnih godina.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 23.9.2016. u 13:07