Poziv za mlade na prezentaciju o Erasmus+ programu u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 23.5.2016. u 12:11

Poziv za mlade na prezentaciju o Erasmus+ programu u Mostaru

Nevladina organizacija „Snaga Mladih / Youth Power“ organizuje prezentaciju o mogućnostima za mlade u sklopu Erasmus+ programa. Prezentacija će se održati u prostorijama organizacije (Kralja Petra Krešimira IV L2/5 – tržni centar Rondo, Mostar) u nedjelju, 29.05. s početkom u 17:00.

 

Imate između 17 i 28 godina? Razmišljate o tome da upoznate drugu državu u Europi te da pri tome steknete novo iskustvo? Želite naučiti više o temama poput volonterizma, omladinskog angažmana i rada, zapošljavanja, razmjene iskustava, neformalnog učenja…?

Onda je ovo prava prilika za vas da se upoznate s Erasmus+ programom. Erasmus+ je program Europske Unije, koji ima za cilj poboljšanje vještina i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje kroz edukaciju, treninge, razmjene i volonterske angažmane kao dio Europskog Volonterskog Servisa (EVS).

Nevladina organizacija „Snaga Mladih / Youth Power“ organizuje prezentaciju o Erasmus+ programu i prilikama za mlade. Prezentacija će se održati u nedjelju, 29.05. s početkom u 17:00 u prostorijama organizacije – tržni centar Rondo Mostar. Prezentacija će trajati sat i pol s pauzom za osvježenje. Prezentaciju drže uposlenici organizacije koji rade na projektima Erasmus+, dio EuroPeers tima te volonteri iz Slovačke koji su posredstvom EVS-a dio tima Youth Power-a.

Svi zainteresovani za prezentaciju trebaju da popune aplikaciju koja se nalazi na sljedećem linku: https://goo.gl/Dz1TqW

Napomena: Popunjavanje aplikacije je obavezno za učešće na ovoj prezentaciji.

Više o radu organizacije Youth Power možete naći na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/NGOYouthPower

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 23.5.2016. u 12:11