Humanitarna akcija: Mostar za Tijanu

tačno.net
Autor/ica 3.4.2013. u 23:33

Humanitarna akcija: Mostar za Tijanu

Tijana Ognjanović je osmogodišnja djevojčica kojoj je hitno potrebna novčana pomoć za liječenje u inostranstvu. Imajući u vidu izuzetno teško zdravstveno stanje oboljele djevojčice, kojoj je dijagnosticirana restriktivna kardiomiopatija, ljekarski konzilij je preporučio da se u što kraćem vremenskom roku izvrši transplantacija srca. Za operaciju u Houstonu (SAD) je potrebno izdvojiti 1.015.000,00 $.

Imajući u vidu izvještaj Tijaninog kardiologa, profesora Dr Jovana Košutića, sa Instituta za majku i dijete, gdje se Tijana liječi već šest godina, te trenutno stanje pacijentice, u ovom slučaju presudan faktor je vrijeme.

Ukoliko bi se Tijanin odlazak na kliniku u Hjustonu prolongirao usljed nedostatka novca, može se desiti da dođe do trajnog otkazivanja drugih organa (bubrega, jetre, pluća) koji trenutno najviše trpe zbog oslabljene srčane funkcije, a onda transplantacija srca neće ni biti moguća.

Akcija prikupljanja novca je u tijeku, a mi, građani Mostara želimo pomoći da Tijana što hitnije ode na transplantaciju. Inicijativa građana koji su pokrenuli akciju je naišla na razumjevanje nevladinih organizacija s kojima smo realizirali dvodnevni program.

U petak 5.4. naše volonterke će prikupljati novac u najposjećenijim mostarskim klubovima. Priloge možete donirati u Pivnici Štefanijino Šetalište, diskoteci Pink Panter, Art Klubu i Abraševiću.

U subotu 6.4.u saradnji sa Mostar Blues Festivalom, Mostar Rock školom i Muzičkim Centrom Pavarotti organizirali smo benefit na kojem će nas odličnom svirkom zabaviti perspektivni mladi izvođači: Zara Aksoy, Hyperstan, Gore pa tamo, Mickey Blacksmith i Ko su ovi.

Program će obogatiti ekipa sa mostarske stand up scene koji će nas nasmijati do suza.

Program počinje u subotu u 20h. Cijena ulaznice je 5,00 KM.

tačno.net
Autor/ica 3.4.2013. u 23:33