Godišnje nagrade CDO u povodu Međunarodnog dana dramskog odgoja

tačno.net
Autor/ica 5.12.2016. u 09:13

Godišnje nagrade CDO u povodu Međunarodnog dana dramskog odgoja

U povodu 27. novembra – Međunarodnog dana dramskog odgoja Centar za dramski odgoj dodjeljuje slijedeće:

NAGRADE

Nagrada za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini

– Arminu Hadžimusić iz Mostara za višedecenijsku posvećenost teatru djece i mladih, te promicanje principa dramskog odgoja u radu za dobro i sretnije odrastanje te iste djece i mladih ljudi,

Nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini

– Dubravki Nikolić, osnivaču Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad i pedagoginji koja je spontano, sa mnogo entuzijazma i ljubavi prema pozorištu započela ovu pozirišnu avanturu 2008. godine i uspjela svoj entuzijazam prenijeti i na brojne mlade ljude tako da pozorišna čarolija u Mrkonjić Gradu traje i kontinuirano raste.

Godišnja priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini
– Sanji Krnjajić iz Bugojna za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici što je rezultiralo kontinuiranim radom sa djecom u Dječijem pozorištu Eko Art.
– Amri Prutina iz Mostara za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici što je između ostalog rezultiralo sa više društveno angažiranih predstava djece i mladih u studijima Mostarskog teatra mladih.
– Amiri Solo iz Tešnja za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici, što je rezultiralo snažnim kreativnim angažmanom učenika JU Gimnazija “Musa Ćazim Ćatić” Tešanj.
– Robertu Pehar iz Mostara za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici što je rezultiralo stasanjem novog teatarskog kolektiva, zavidnih mogućnosti, u općini Čitluk.
Čestitamo.

Nagrade će biti uručene na posebnoj svečanosti u Mostaru.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 5.12.2016. u 09:13