Da li je u pitanju djelomična deratizacija vlasti !

tačno.net
Autor/ica 16.10.2014. u 11:37

Da li je u pitanju djelomična deratizacija vlasti !

Sl. Razmišljamo za jedinstvenu regionalnu BiH, državu ravnopravnih gradjana i naroda, sa glavnim gradom Sarajevom !

U mojim predizbornim prognozama sam i realno nagovjestio Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu, očekivao sam i priželjkivao i Mladena Ivanića, ali sam se apsolutno razočarao i ulaskom Dragana Čovića, kao trećega člana. Dakle, iako bih na „ bingu „ dobro prošao sa rezultatom dva prema jedan u moju korist, nisam zadovoljan postignutim rezultatom uz duboko i iskreno razočarenje.

Kada je u pitanju Mladen Ivanić svakako je bio poželjan kandidat kao potreban uslov za napredak Bosne i Hercegovine, ali ne i dovoljan uslov. S obzirom da nije izvršena i potpuna deratizacija Republike srpske, da je njihov miš i guslar iz Laktaša uspio izbjeći ovaj standardni i normalni proces zaštite od zaraze i materijaljnih šteta, pretvarajući se u još većega „ pacova glodara „ cjelovita situacija se u Predsjedništvu i u svim drugim odnosima na relaciji RS i BiH, apsolutno nazire kao još rigoroznije i nepodnošljivije riješenje. Činjenice ukazuju, da će ovaj „ glodar „ u svojim perverznim nastupima, histeričnoj retorici i neprihvatljivim potezima, sugestijama i savjetima i prema .

dodik

Sl. Nisam više „ mišić „ već dokazani pacov „ glodar „ kao rasni bik !

Predsjedništvu, uticajem na Mladena Ivanića i prema svojim prlamentarcima na državnome nivou zauzeti neprimjeren gard i biti još veći drznik, upravo poput „ pacova glodara „ koji se uvalio u skladište robe za široku potrošnju. Iako je već u svojim predizbornim intervjuima i dotični Mladen Ivanić u više navrata izjavljivao da će biti dosljednji borac za Republiku srpsku / njegov problem ili pataloška dijagnoza / sa njegovim ulaskom u Predsjedništvo neće biti niti Ustavnih promjena, niti će biti prenosa nadležnih institucija na državu BiH, čak se nagovještava i odredjeno preispitivanje već postoječih riješenja, a nazire se i podrška uspostave trećega entiteta u Federaciji BiH. Dakle, sve se može raditi u odlučivanju u institucijama vlasti na nivou države, samo da se ne dira u Republiku srpsku, ne leži vraže za takvom sudbinom!

Ozbiljno se i nameće pitanje neuspješne deratizacije u RS, skidanja sa vlasti ovoga laktaškoga guslara i đilkoša, diktatora i njenoga grobara, iako velikosrpski nacionalisti izgleda i drugačije misle   jer su ga svojim glasovima za dlaku sačuvali i zadržali, nisu dozvolili da se ulovi u „ pacolovku „ vjerovatno do uspostave neke nove pravne države i djelotvornoga djelovanja tužilaštva, kako bi se isti upecao tamo negdje u ćelijama, makar i novoga zatvora čija je izgradnja u toku.

Svakako će se ova disharmonija i već vidjeni neprincipijelni stavovi i odnosi u parlamentarnoj proceduri djelovanja još rigoroznije i krajnje netolerantno vidjati na djelu, da će nam se veoma brzo i svima brzo smučiti, kada bi raja mogla izaći u većem procentu ne na vanredne izbore, već na silne demonstracije, koje istinski mogu i izvršiti čistu i definitivnu deratizaciju cjelovitoga institucionalnoga prostora i sistema. Bili živi pa vidjeli, što ni proročica Vanga ne bi mogla zamisliti neki povoljniji scenarij.

Kako bi to govorio naš stari i mudri narod „ Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada „što se istinski može odnositi na Dragana Čovića, koji se eto ranije imao prilike javljati iz njegovoga „ stolnoga grada „ Mostara. Nije li preko noći, u šta iskreno sumnjam, izmjenio taj genetski tudjmanovski čip svoje memorije i ne ponavlja svojom papagajskom retorikom da će „ ugroženi Hrvati „ njegovim izborom u Predsjedništvo moći i očekivati riješenja iz snova i ista gledati na brojnim svojim uspostavljenim televizijskim kanalima na sopstvenome jeziku. S obzirom da kao mentor ima i svoga guslara iz Laktaša, koji ga inače redovno tapše po ramenima i podržava u ostvarenju njegovih snova u ovoj nam zajedničkoj domovini, postavlja se i pitanje da li će zaista i naš Dragan kao individua i „ čistokrvni Hrvat „ uspjeti u svojim zamislima i željama ili će zaista djelovati u pravcu jačanja nam domovine, daj Bože da i to doživimo !.

U ovakvim odnosima snaga i pojedinim aspiracijama njihovih članova u Predsjedništvu BiH, bez obzira na konkretne nadležnosti u njihovom domenu djelovanja,sasvim sam svjestan činjenice da Bakiru Izetbegoviću neće biti lako. Činjenice ukazuju, iako je patriotski raspoložen prema jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini, pod pritiscima sa lijeva i desna ne može niti želi podleći formiranju „ fildžan „ države, kao što neće dozvoliti da se realiziraju i nakaradne aspiracije njegovih „ jarana „ u Predsjedništvu.Kao čelnik i najjače stranke u Bošnjaka, uz moto „ u jedinstvu je snaga „ neće mu biti dovoljno aduta za njegov i stranački uspjeh u cjelosti ukoliko isttinski i ne poradi da pored proklamovanoga jedinstva ostvari i cjelovitu ravnopravnost svih gradjana i naroda na svakome pedlju naše domovine.Siguran sam da ga očekuje i prvi uspješan test na „ gradu slučaja „ našem Mostaru, gdje bi morao prije svih da razbije svaku famu i nedosljednje optužbe crveno- narandžastih revolucionara, da njegovo riješenje neko tajno već egzistira na relaciji SDA- HDZ, što je nezamislivo i neprihvatljivo bez saznanja i učešća mostaraca i to svih ravnopravno, kako bi se definitivno u interesu i Bosne i Hercegovine riješio ovaj problem.

Slučaj Sejdić – Finci niti izdaleka nije jedan i jedini u ovoj zemlji, jer je na djelu mnogo diskriminacije i ljudskih prava i gradjanskih sloboda, bilo u cjelovitoj zemlji ili na pojedinim njenim djelovima, tako da se na tome terenu djelovanja treba mnogo toga i to veoma brzo poraditi kako bi se i osjetili neki pomaci u raspoloženju ili dobroj volji konkretnih politika ili individualaca u novom Predsjedništvu i u parlamentarnoj zakonodavnoj vlasti..

Dakle, ispitnih testova ove trojke, kao svih parlamentaraca na svim nivoima, je jako mnogo i bez obzira na data obećanja u predizbornome periodu, u cilju realizacije istih, svakako će se paralelno ili istovremeno izmjeniti i ojačati i svi senzori i civilnoga društva i nevladinih organizacija, koji zajednički moraju pratiti sva dešavanja i rezultate ovih testova. Oni moraju biti ti, koji će blagovremeno signalizirati i pokrenuti gradjanske mase koje će svojim načinom djelovanja, kako sam već napomenuo vršiti svoju pravu i istisku deratizaciju svih segmenata društva i posebno vlasti.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el.

Mostar, oktobar 2014

tačno.net
Autor/ica 16.10.2014. u 11:37