Čizme za najugroženiju djecu: Empatija nije nestala iz Mostara

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 17:42

Čizme za najugroženiju djecu: Empatija nije nestala iz Mostara

Poznati Mostarski  humanitarac Nermin Mehić  prije nekoliko sedmica  pokrenuo je humanitarnu  akciju koja je imala za cilj prikupljanje pomoći za najranjiviju kategoriju –  djecu.

Akcija pod motom ˝Čizme  za  najugroženiju djecu˝ ukazala je na strašne prilike života djece u socijalno ugroženim porodicama kao i djece bez roditelja koja  žive u  egipatskom selu.

Akcija je naišla na lijep odaziv Mostaraca, a poseban obol dali su Mostarci koji žive van svog grada.

Kupljeno je ukupno 53 para čizama koje su uručene djeci na velikom dječijem partiju u restoranu tržnog centra Mega Market.

Uposlenici Egipatskog sela  uručili su organizatoru akcije i posebnu plaketu za brigu o djeci!

U izjavi za naš portal Nermin Mehić se zahvalio  svim građanima  koji su učestvovali u ovoj akciji, ističući da je empatija  koju građani Mostara osjećaju prema svojim sugrađanima koji  žive u teškom finasijskom stanju  ponovno došla do izražaja, posebno mi je drago ističe Mehić da se ponovno vidjelo jedinstvo Mostaraca bez obzira gdje žive. Pomoć je stizala iz  Holandije, Švedske, Norveške, Njemačke, Danske, Amerike… ali to me iskreno nije iznenadilo jer ti ljudi godinama pomažu svetinju ovog  grada FK Velež!

Nije ovo prva akcija ovog humanitarca, Nermin Mehić je među prvima ušao  u Maglaj za koji je radio više humanitarnih akcija.

Zatim je napravio  velike akcije za pomoć  socijalno ugroženim u Sarajevu, a učestovao je i u akciji za pomoći za porodicu iz Kalesije!

Mehić najavljuje nastavak  humanitarnih akcija ističući da  je mostarsko srce veliko, posebno je istakao da trebamo voditi brigu o starim i nemoćnim ali i biti društveno odgovorni te na svaki način pomoći rad  FK Velež bez kojeg Mostar kojeg poznajemo ne postoji!

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 17:42