Arnad Omanović: Sami ne možemo ništa, a zajedno možemo sve!

tačno.net
Autor/ica 5.3.2019. u 16:19

Izdvajamo

  • Ovo je projekat koji se davno, davno trebao uraditi... Ja lično ne mogu više čekati, jer godine idu a djeca, nove generacije rastu i izrastaju... Mi kad smo rasli smo učili i u školi i kroz pjesme o herojima Savi Kovačeviću, Mehi Trbonji, Mladenu Balordi... Vrijeme ide ljudi... Godine idu... Ne staju... Naši drugovi i drugarice, oni koji su dali svoje živote da bi mi danas živili, oni koji su dali živote za multikulturnu i multietičnu BiH ne smiju biti zaboravljeni! Mi to ne damo, a ti?!

Povezani članci

Arnad Omanović: Sami ne možemo ništa, a zajedno možemo sve!

Foto: FB

Arnad Omanović, Mostarac koji danas živi u Švedskoj, pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za projekt “DA SE NE ZABORAVE”.

Arnad često pokreće akcije za svoj rodni grad Mostar ali ovo je, kako sam kaže, akcija koja će biti najopsežnija, zahtijevati najviše vremena i sredstava, akcija koja se zasigurno trebala odraditi mnogo, mnogo ranije.

Naime, Saša Đermanović i Derviš Deri Nazečić odlučili su snimiti 10 pjesama u pomen svojim drugovima kojih više nema, da se nikad ne zaborave… Pjesme će biti snimljene u studiju Pavarotti u Mostaru uz veliki popust ali profesionalno i vrhunski rad. Za ovaj projekt potrebno je investirati oko 5.250 KM ili oko 27.500 švedskih kruna za 15 dana snimanja u studiju.

Akcija bi trebala trajati do kraja aprila 2019. godine.

Pitali smo Arnada ko stoji iza ovog projekta: Stoje ljudi dobre volje i puni ljubavi, koji ne žele da se njihovi drugovi zaborave. Akciju sam poveo ja iz Švedske uz pomoć mojih drugova Saše Đermanovića i Derviša Derija Nazečića u Mostaru. Zadužen sam da odradim finansije, a oni posao na terenu. Isto tako bih volio da naglasim da smo nas troje ništa bez vas ostalih što pomažu ili finansijski ili na terenu u Mostaru. Sami ne možemo ništa, a zajedno možemo sve!

Svaka osoba bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost može pomoći ovu akciju. Jedino od osoba koje žive u BiH ne primam donacije, jer smatram da je lakše “nama što smo vani” da pomognemo. 

Uplate se mogu poslati na sve moguće načine – lično, pismom, Swish, žiroračun, paypal, WU. Za podatke o uplati obratite se na moj pp. na mesindžer, ističe Arnad.

Zašto se upravo sada pokreće projekat, pitali smo, zašto nije ranije:  Nema više čekanja. Ni sekunde! Dosta više pasivnosti! Prošlo je 20 i kusur godina… Ovih 10 pjesama što će se studijski snimiti su za budućnost, za generacije koje dolaze, da se ne zaboravi…

Mnogi građani su više puta učestvovali u akcijama koje je Arnad organizovao, stalno naglašavajući da samo oni koji žele i mogu učestvuju i u ovoj akciji – Samo se umrijet mora! Znači, ko može i koliko može – dobro ste došli… Ko ne može – nek’ ste živi i zdravi, biće prilika…

Svi oni na terenu će raditi PRO BONO i već su se lagano počeli i pripremati.

Ovo je projekat koji se davno, davno trebao uraditi… Ja lično ne mogu više čekati, jer godine idu a djeca, nove generacije rastu i izrastaju… Mi kad smo rasli smo učili i u školi i kroz pjesme o herojima Savi Kovačeviću, Mehi Trbonji, Mladenu Balordi… Vrijeme ide ljudi… Godine idu… Ne staju…

Naši drugovi i drugarice, oni koji su dali svoje živote da bi mi danas živili, oni koji su dali živote za multikulturnu i multietičnu BiH ne smiju biti zaboravljeni!

Mi to ne damo, a ti?!

Otrgnuto od zaborava..

Gepostet von Derviš Deri Nazečić am Dienstag, 12. Februar 2019

tačno.net
Autor/ica 5.3.2019. u 16:19