VIDEO: Čovjek koji bi SVE pojeo pred kamerom

tačno.net
Autor/ica 15.3.2013. u 13:45

VIDEO: Čovjek koji bi SVE pojeo pred kamerom

Kris Šui je u posljednje dvije godine snimao sebe kako jede i pije najčudnije stvari: cijelo pakovanje soli, olovke, lijepak, kamenje i mnogo štošta drugo. A sve to radi da bi iskorijenio glad u svijetu.

Korisnik Jutjuba pod imenom Shoenice22 postao je prava internet zvijezda tako što je objavljivao snimke na kojima jede – sve.

Njegovo pravo ime je Kris Šui, a njegov kanal na Jutjubu je jedan od popularnijih, pošto ga redovno prati preko 200.000 ljudi, a njegovi snimci su pušteni više od 45 miliona puta.

Posljednje dvije godine snimao je sebe kako jede i pije najčudnije stvari. Cijelo pakovanje soli, olovke, lijepak, kamenje i razne druge čudne stvari. A sve to radi da bi iskorijenio glad u svijetu. Bizarno.

Kaže da je svoj “talenat” otkrio veoma rano, kao dijete je jeo travu, kamenčiće i piljevinu, a kada je 1990-ih bio u američkoj vojsci i služio u Iraku, bio je duboko pogođen kada je vidio iračku djecu koja umiru od gladi. Tada je riješio da učini sve što je u njegovoj moći da podigne svijest ljudi o gladi u svijetu.

Sada prima zahtjeve od svojih fanova koji ga ohrabruju da jede svijeće i motorno ulje, a njegovi video-snimci, pored toga što zabavljaju ili užasavaju ljude, definitivno šire njegovu poruku.

 

cafe.ba

tačno.net
Autor/ica 15.3.2013. u 13:45