Mladi bh. programer Inas Suljić uspješno kreirao igricu za Android uređaje

tačno.net
Autor/ica 15.9.2014. u 10:02

Mladi bh. programer Inas Suljić uspješno kreirao igricu za Android uređaje

Nakon nekoliko informativnih aplikacija mladi bh. programer Inas Suljić kreirao je svoju prvu igricu za Android telefone i uređaje.

Mladi Visočanin osmislio je i uspješno programirao igricu „Tap the ball“ u kojoj za cilj imate što više puta dodirnuti lopticu prije nego vam istekne vrijeme.

–   Radostan sam da se moja igra dopada svima koji su je probali i da pokazuje da i mi mladi u Bosni i Hercegovini možemo biti kreativni. Želim se još obrazovati i napredovati u programiranju i nadam se budućim uspješnim projektima. – govori Inas Suljić.

Suljić ističe kako je pored formalnog u programiranju izuzetno značajno, ako ne i značajnije i neformalno, cjeloživotno educiranje.

–    Smatram da je programiranje budućnost i da u toj branši Bosna i Hercegovina može biti u potpunosti konkurentna svjetskim trendovima ukoliko se našim mladim programerima omogući kvalitetno obrazovanje i uslovi za rad. – ističe Suljić.

Aplikaciju „Tap the ball“ svi korisnici Android telefona i uređaja mogu preuzeti na linku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iss.taptheball.

tačno.net
Autor/ica 15.9.2014. u 10:02