Što muškarci nikada neće reći ili otkriti ženama

tačno.net
Autor/ica 8.8.2013. u 07:17

Što muškarci nikada neće reći ili otkriti ženama

Otkrijte nešto više o psihi suprotnog spola

Koliko god civilizacija napredovala, neke se stvari baš i ne mijenjaju, a jedna od tih stvari je i različitost u razmišljanjima i pogledima na svijet između muškaraca i žena. Vjerujem da se većina nas žena barem jednom našla u situaciji kada smo umirale od želje saznati što neki muškarac misli – jer je dobro poznato da većina muškaraca ne priča o svemu što misle otvoreno kao mi žene. Zašto je to tako i koje tajne muškarci skrivaju od žena otkriva upravo jedan pripadnik jačeg spola, kojeg radi njegove zaštite nećemo imenovati.

– Zašto mi muškarci ne pričamo toliko o svemu o čemu razmišljamo? Samo zato što smo svjesni da bismo zapali u veliku nevolju kad biste vi žene znale sve naše misli. Vjerojatno biste mislile da smo totalne svinje ili slabići, a iskreno, strah nas je i za našu vlastitu sigurnost (jer svi znamo da ne postoji ispravan odgovor na pitanje koje uključuje riječi “debela” ili “još uvijek lijepa”).

Sad kad sam i to rekao – za ovu jedinstvenu priliku ipak ću otkriti nešto više o nama muškarcima, nešto što mnogo muškaraca nikada neće reći ili otkriti vama ženama (a pogotovo ne međusobno)…

1. Moje vlastito vrijeme

Ja želim biti sam. Ne zauvijek, ne svaki dan, ali mi je definitivno potrebno dovoljno prostora i samostalnog vremena. Mi obožavamo večeri i izlaske s dečkima, gledanje tekmi i druženje uz pive i roštilj. Mi to ne spominjemo često jer znamo da postoji velika šansa da ćete se vi to krivo shvatiti i uvrijediti se.

Malo prostora za disanje ne znači da nam nije stalo i da ne cijenimo vrijeme provedeno s vama… Ali, ako mi se da par sati “slobodno” na tjedan – to je kako da ste dali Viagru našoj vezi – ona će biti bolja i dulje će trajati.

2. Zamjena uloga

Definitivno se neću buniti ako mi platite piće (ili me bacite na pod i napastujte). Kao “lovci” od davnina, mi smo navikli na to da moramo obavljati neke stvari za vas. Mi plaćamo cugu, prvi vas zovemo na dejt, kupujemo vam cvijeće, popravljamo sve kvarove u kući… I to je u redu. Ja se zaista ne bunim. Ali… Ali, zaista, ponekad bilo bi lijepo kad bi vi mene iznenadile i preuzele inicijativu i ulogu “lovca”. Vjerujte mi, ja se neću osjećati manje muškarcem ako mi prva priđete ili još na to i platite piće. Zaista!

3. Svađanje

Stvarno bih volio kad biste rasprave rješavale kao mi muškarci. Kod nas su svađe i prepirke puno direktnije – suočimo se, kažemo ono što mislimo, u težim slučajevima vičemo i naguravamo se, i onda zaboravimo na to i više to nitko ne spominje. Kad se svađam s vama, osjećam se kao da dajem iskaz pred sudom koji ćete iskoristiti protiv mene u suđenju koje će se odviti za dvije ili tri godine, ovisno o tome kada vam to bude potrebno i zgodno. Zato lijepo radije šutim (koristim svoje pravo na šutnju), jer znam da bi sve što kažem moglo biti iskorišteno protiv mene i to ne odmah, nego tko zna kada.  Moramo li neke stvari, pogreške i rasprave stalno vaditi iz naftalina? Ne bi li bilo puno bolje kad bismo oboje naprosto rekli što mislimo, našli zlatnu sredinu kao rješenje i onda za sve vjekove zaboravili na to i vatreno se pomirili?

4. Manjak samopouzdanja

Nisam baš posve zadovoljan s time kako izgledam. Mislite li da samo vi patite od manjka samopouzdanja? I muškarci imaju itekako problema s ovime. Mi možda hodamo uspravno i ispršeno, ali naša lista nesigurnosti definitivno je jednako dugačka kao i vaša.

Neće baš svaki muškarac otvoreno priznati da ga muči početak gubitka kose, dlake na leđima ili činjenica da ima sljepića umjesto pitona… Mi to nadoknađujemo humorom, intelektom, novcem ili tisuću drugih stvari koje možemo kontrolirati ili kojima možemo kompenzirati “falinge” koje imamo.

5. Solo seks je zabavan!

Iako puno više volim duete, ja imam odgovornost prema svom tijelu i hormonima da tu i tamo izdam i koji solo album ili barem singl. Kad je u pitanju spavaća soba, neke žene previše si uzimaju k srcu činjenicu da se njihov dragi tu i tamo voli poigrati sam sa sobom – kao da je to znak da on nije zadovoljan s njima.

Međutim, naš solo performans nije zamjena za mnoge predivne pjesme koje smo zajedno snimili, samo je stvar u tome što mi zaista ponekad volimo (ili imamo potrebu) zasvirati sami za svoj gušt i nemamo ništa protiv toga da i vi to učinite povremeno. Osim toga solo igra pomaže riješiti probleme nesanice, stresa, a i pomaže da vam ne dosađujemo previše hoćemo li se sad odmah baciti na horizontalni tango.

6. Rezervirano za cure

Priznajem. Volio sam gledati Seks i grad, volim koktele i prije spavanja stavljam kremu na lice (a uživao sam i kad mi je bivša djevojka znala staviti masku za lice)… Ali da to sve priznam u javnosti? Neće ići. U tome nas muškarce sprečava testosteron (osobito ako su u blizini drugi muškarci). Ipak, budite sigurne da se možemo osloniti na naše rezerve estrogena kada je to potrebno. Treba vam partner za kino za gledanje “Cure na zadatku”? Gunđat ću vam o izboru filma, ali ću poskrivećki uživati u njemu.

7. Volimo vas

Mi vas volimo više sada nego kada smo se prvi puta upoznali. Ne znam zašto vam to više/češće ne govorimo, ali eto sada to spominjem, čisto da se zna… Naravno, mi obožavamo ženu koja nam je dala dva najbolja dana u našem životu: kad nam se dijete rodilo i naš dan vjenčanja.

Eto, sve sam otkrio, sad me pustite da posramljeno odem pogledati nekakav ultimate fighting video na You Tubeu ili bilo što drugo onako muževno, čisto da dođem k sebi…

Foto: © bevangoldswain – Fotolia.com

tačno.net
Autor/ica 8.8.2013. u 07:17