Papa zatvorio plesni manastir

Autor/ica 27.5.2011. u 23:13

Papa zatvorio plesni manastir

Papa Benedikt XVI zatvorio je jedan manastir u Rimu čuven po neobičnom plesu koji je izvodila bivša striptizeta koja se zaredila za časnu sestru.

Kako prenosi BBC, Vatikan je odlučio da zatvori manastir “zbog finansijskih razloga i liturgijskih nepravilnosti”, a da sveštenike bazilike Sveti Krst u Jerusalimu premesti u druge italijanske manastire.

Nakon izveštaja da su časne sestre plesale oko oltara za vreme mise, Vatikan je pokrenuo istragu tokom koje su “ustanovljene liturgijske i finansijske nepravilnosti” kao i to da je način života u manastiru bio suprotan monaškom.

U središtu kontroverze našla se časna sestra Ana Nobili koja je pre nego što se zaredila nekoliko godina radila po italijanskim noćnim klubovima kao striptizeta.

Sestra Nobili je još 2008. postala Internet senzacija nakon što je objavljen snimak na kojem propoveda i pleše u manastiru sa raspećem. Bazilika Svetog Krsta u Jerusalimu je jedno od najstarijih i najpopularnijih svetilišta u Rimu. Sagrađena je oko kapele koja potiče iz IV veka

Autor/ica 27.5.2011. u 23:13